Φώτης Αυγουστάτος: ΕΠΙ… λέγω

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 13:17

Φώτης Αυγουστάτος: ΕΠΙ… λέγω

 Ο άνθρωπος ξεκινώντας κάποιες δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν μέσα από τις σπηλιές και ΕΠΙκοινωνωντας με σύμβολα χαραγμένα σε βράχους, έχει καταφέρει σήμερα να ΕΠΙκοινωνει σε ζωντανή μετάδοση με τους αστροναύτες στο διάστημα. 

Πού οφείλεται αυτή η τεράστια εξέλιξη του ανθρώπινου είδους;

Κατ’ αρχήν οφείλεται στο γεγονός ότι ο αγώνας του ανθρώπου για ΕΠΙβιωση συνδυάστηκε με την ΕΠΙνοηση τρόπων και μεθόδων για να ΕΠΙκρατησει σε οποιαδήποτε αντιξοότητα του προέκυπτε. Επίσης είχε ΕΠΙγνωση , δηλαδή συναίσθηση της πραγματικότητας που βίωνε κάθε στιγμή και αυτό τον ωθούσε να προσπαθεί για τη βελτίωση της ζωής του. Με τον καιρό ερευνώντας τη φύση και κατανοώντας τους νόμους της ανέπτυξε την ΕΠΙστημη που μαζί με την τεχνολογια τον οδήγησαν στα σημερινά ΕΠΙτευγματα. 
Για να φθάσει όμως σε κάθε ΕΠΙτυχια εκτός από την ΕΠΙμονη που έπρεπε να διαθέτει,ίσως το σημαντικότερο όπλο του ήταν η δυνατότητα ΕΠΙΛΟΓΗΣ. 
Οι ΕΠΙλογες του ανθρώπου σε ατομικό, ομαδικό, κοινωνικό ,θρησκευτικό , πολιτισμικό, πολιτικό ΕΠΙπεδο ήταν αυτές που έγραψαν και γράφουν την ιστορία. 
Ανάλογα με τα κίνητρα,τα συναισθήματα ,τις προσδοκίες,τις δοξασίες,τις δυσειδαιμονιες,αλλά και τις συγκυρίες αυτές οι ΕΠΙλογες δημιούργησαν θαύματα αλλά και καταστροφές. Οι τεράστιοι πολιτισμοί ανα τους αιώνες αλλά και οι χειρότεροι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα ΕΠΙλογων ατόμων ή λαών 
Η δυνατότητα ΕΠΙλογης όμως είναι για τον άνθρωπο η κινητήριος δύναμη , η σπίθα που ανάβει το πάθος του για δράση. Σε εποχές και χωροχρόνους που δεν υπήρχε ελευθερια ΕΠΙλογης χαρακτηρίζονται από στασιμότητα και παρακμή. 
Εμείς σήμερα έχουμε σχεδόν σε κάθε επίπεδο τη δυνατότητα ΕΠΙλογης. Αυτό που χρειάζεται μόνο είναι η λογική , η γνώση και η ψυχραιμία κάθε φορά για να κάνουμε την σωστή ΕΠΙλογη. 
ΕΠΙ της ουσίας η ΕΠΙτυχια κάθε φορά εξαρτάται από την ορθότητα και την ωριμότητα των ΕΠΙΛΟγων μας

Η ΕΠΙμονη μου στο ΕΠΙρρημα ΕΠΙ οφείλεται στην πρόθεση μου να ΕΠΙστησω την προσοχή μας στις όποιες ΕΠΙλογες μας. 

Φώτης Αυγουστατος
Μαιευτηρας Γυναικολογος