Κώστας Πρέντζας: «O νυν δήμαρχος ήταν δήμαρχος μόνο κατ΄ όνομα…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 14:05

Κώστας Πρέντζας: «O νυν δήμαρχος ήταν δήμαρχος μόνο κατ΄ όνομα…»

Μέχρι την Κυριακή πολλά θα γραφτούν και θα ειπωθούν ακόμα, με αφορμή τις Δημαρχιακές εκλογές στο νέο Δήμο Αργοστολίου.

Θεωρώ την ψήφο μου ιερή υποχρέωση ως Πολίτης και προσωπικά συμμετέχω πάντα, ακόμα και όταν μου μένει ως προσωπική επιλογή «το μη χείρον βέλτιστον»… 

Έχω σα Φιλοσοφία την ατάκα του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν ¨θα ψηφίσω, όχι αυτόν που θα μου υποσχεθεί το μεγαλύτερο καλό, αλλά αυτόν που θα μου προξενήσει το λιγότερο κακό¨, όταν σε μία εκλογική μονομαχία δεν υποστήριξα κάποιον υποψήφιο.

Για μένα όμως την Κυριακή η επιλογή είναι ξεκάθαρη και τα κριτήρια αδιαμφισβήτητα. Άλλωστε το κρίσιμο σκέλος της εκλογής των Δημοτικών Συμβούλων εξετελέσθη.

• Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο νυν δήμαρχος ήταν δήμαρχος μόνο κατ΄ όνομα, ξέρω όμως ότι δεν ήταν δήμαρχος για όλους μας.
• Ξέρω ότι ο νυν δήμαρχος είναι σε μία ηλικία που όφειλε να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να δώσει τα σκήπτρα σε νεώτερους ανθρώπους με γνώση και κατανόηση της σύγχρονης πραγματικότητας.
• Ξέρω ότι συνολικά το νησί μας υστέρησε σε πολλούς κρίσιμους τομείς, σχεδόν δέκα χρόνια τώρα, και νέες ιδέες από τους αξιόλογους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών που εξελέγησαν, θα πρέπει να εφαρμοστούν από ένα νέο πρόσωπο και ικανότερο κατά την εκτίμησή μου….. έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός!
• Ξέρω ότι ΔΕΝ ψηφίζω κομματικά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ψηφίζω αυτούς που πιστεύω είναι οι πιο άξιοι να με εκπροσωπήσουν.
• Ξέρω, ως ελεύθερος επαγγελματίας, ότι ο Δήμος χρειάζεται τεχνοκρατική αντιμετώπιση……. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αυτό δεν το είδα από τη νυν δημοτική αρχή.

Ο καθένας έχει βέβαια τη δική του άποψη την οποία σέβομαι, ακόμα και αν αυτή διαμορφώνεται από ιδιοτελείς σκοπούς, όμως η άσκηση του δικαιώματος ψήφου οφείλει να διέπεται από κριτήρια κοινωνικά ωφέλιμα!

Όταν σταθείς μπροστά στην κάλπη, επιλέγεις κατά συνείδηση χωρίς φόβους. Αποδεικνύεις στον εαυτό σου Ποιος Είσαι και πόσο ελεύθερος ζεις.

Κωνσταντίνος Πρέντζας

 

 


Ετικέτες: