Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Η επιμήκυνση εξομάλυνσης του ελλείμματος, ισοδυναμεί με επιμήκυνση της εξαθλίωσης μας»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 12:24

Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Η επιμήκυνση εξομάλυνσης του ελλείμματος, ισοδυναμεί με επιμήκυνση της εξαθλίωσης μας»

Όταν έλεγα ότι ήμουν κάπως αισιόδοξος για την ανάκαμψη της χώρας, ήλπιζα ότι θα είχαμε ανταποκριθεί στις συμφωνίες που είχαμε κάνει με την τρόικα, και θα είχαμε ξεκινήσει έστω και υποτυπωδώς την επανεκκίνηση και αναδόμηση του κράτους.

Οι αποκαλύψεις όμως των τελευταίων ημερών, για το βίος και την πολιτεία των πολιτικών μας, καθώς και οι λίστες με τους χιλιάδες πιθανούς φοροκλέφτες και διακινητές μαύρου χρήματος συναγωνίζονται επαξίως την αποκάλυψη του Ιωάννου!

Και είναι να διερωτάται κανείς. Ποιοι είναι αυτοί που θα κάνουν την επανεκκίνηση του κράτους αφού από παντού αναδύεται δυσοσμία; (Προσέξατε την αντίδραση και το ήθος του προέδρου της βουλής σε μία, έστω και έωλη, κατηγορία;)

Ποιος θα επενδύσει στην χώρα μας όταν τεχνηέντως η μετοχή του ΤΤ και του ΟΠΑΠ- ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο- εν μία νυκτί κατρακυλούν στα τάρταρα εξ αιτίας εσκεμμένων κυβερνητικών ενεργειών;

Αντί από μόνοι μας να πούμε ότι όντως είναι αναγκαίο να πάρουμε μέτρα τα ρίχνουμε όλα στην τρόικα λες και είχαμε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να ανακεφαλαιώσουμε τις τράπεζές μας και να πληρώσουμε τα ομόλογά μας. Οι άνθρωποι της τρόικα έκαναν λάθη, αλλά το ένα ήταν μοιραίο: Πίστεψαν τους πολιτικούς μας. Πίστεψαν ότι θα ισοσκέλιζαν τη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών, από το κέρδος που θα αποκομίζαμε από τις διορθωτικές αλλαγές και την μείωση του κόστους προσφερομένων δημόσιων υπηρεσιών που ακρίβυναν αντί να φθηνύνουν όπως φυσικά και το ΦΠΑ. Τρία χρόνια είμαστε ανίκανοι να σταματήσουμε την φοροδιαφυγή, τους λαθρέμπορους πετρελαίου, το λαθρεμπόριο, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την ασυδοσία 3-4 πολυεθνικών και κυρίως την τρισάθλια γραφειοκρατία. Και πραγματικά είναι μεγάλη η αδικία να υποφέρει και να διασύρεται τόσο πολύ ο ελληνικός λαός εξ αιτίας κάποιων πολιτικών.

Τελικά, ίσως κάποια στιγμή επιτύχουμε και την επιμήκυνση και το κούρεμα του OSI, καθώς και την απαγκίστρωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Αν όμως δεν επιτύχουμε την αναδόμηση της κρατικής μηχανής και αν δεν εξαλείψουμε την τρισάθλια γραφειοκρατία καθώς επίσης και τους εκπροσώπους της, σύντομα θα καταλήξουμε ξανά από εκεί που ξεκινήσαμε.

Σημείωση

Την δόση των τριάντα ενός δις θα μας την δώσουν, γιατί δεν έχουν εναλλακτική λύση. Στο άμεσο μέλλον όμως θα έχουν. Συνεπώς αν θέλουμε να μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης θα πρέπει να προβούμε άμεσα στην αναδιάρθρωση του κράτους και να σταματήσουμε να επιδιώκουμε την επιμήκυνση της εξομάλυνσης του δημοσιονομικού μας προβλήματος, γιατί αυτό ισοδυναμεί με επιμήκυνση της εξαθλίωσης μας.