Οι 18 νοματαίοι της Ιθάκης και ο «σκράπας» Σπύρος Γασπαρινάτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 09:56

Οι 18 νοματαίοι της Ιθάκης και ο «σκράπας» Σπύρος Γασπαρινάτος

Οι «δημοσιογραφικοί κουμπαράδες» του Μεγάρου πάλι έκαναν το θαύμα τους. Διαβάζουμε στον έναν «κουμπαρά» για ρεκόρ Γασπαρινάτου, διαβάζουμε στον άλλο «κουμπαρά» για Θεοφιλοσπαθήδες και προσπαθούμε να συνέλθουμε...

 
Τόσο πολύ τους πείραξε που ο Σταύρος Σπαθής κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 250 άτομα στην πρώτη του επίσημη μάζωξη για τον συνδυασμό του; Και να σκεφτείτε όλοι έλειπαν και καμιά δεκαριά υποψήφιοι, οι οποίοι την Κυριακή το απόγευμα βρίσκονταν εκτός του νησιού. Όταν ο συνδυασμός Λυκούδη-Γασπαρινάτου στην πρώτη του μάζωξη κατάφερε να συγκεντρώσει τον εκπληκτικό αριθμό των 39 ατόμων, ανάμεσά τους και πολλοί φίλοι του Νέου Επιμελητηρίου, που αρκετοί εξ αυτών δεν πρόκειται να ξαναπάνε και κάποιοι άλλοι έφυγαν κωλοπιλάλα από το ψηφοδέλτιο και μην τον είδατε τον Παναή. Δεν μας είπαν οι «κουμπαράδες» για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Σπύρου Γασπαρινάτου στην Ιθάκη χθες, για μια συγκέντρωση που μάζεψε 18 νοματαίους, εκ των οποίων οι μισοί περίπου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο Επιμελητήριο. Μας είπαν οι «κουμπαράδες» για το ρεκόρ λέει του Γασπαρινάτου στην Ελλάδα. Ο Μίχαλος και ο Κορκίδης μάζεψαν λιγότερους υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά τους σε Αθήνα και Πειραιά. Φυσικό είναι, αυτοί οι δύο δεν στηρίζονται από τους Δήμους, άρα οι άνθρωποι δεν είχαν το Διαύγεια δίπλα τους όταν κατάρτιζαν τα ψηφοδέλτιά τους.
Τελικά αυτός ο «πουθενάς» ο Γασπαρινάτος ή ήταν «σκράπας» στα μαθηματικά στο σχολείο ή οι «κουμπαράδες» του δεν πέρασαν ούτε από έξω όταν ο καθηγητής τους έκανε μάθημα. Με πυχαίους τίτλους μέρες πριν από την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Επιμελητήριο μας είχε αραδιάσει έναν κατάλογο με 150 ονόματα και μας... απειλούσε κιόλας ότι θα βγάλει άλλους 50. Γελάνε και τα αγριοκάτσικα της Θηνιάς! Από αυτούς τους 150 οι 30 ήδη λάκισαν και έγινε μεγάλος αγώνας να μπουν άλλοι για να καλυφτεί η διαφορά. Βρέθηκαν άλλοι 20 και οι υποψήφιοί του έγιναν 140 και όχι 141 όπως γράφουν τα «παπαγαλάκια». Αλήθεια κ. Γασπαρινάτε, εκείνοι οι 30 τι έγιναν, τους έφαγε η μαρμάγκα ή αποδείχθηκε στην πορεία ότι δεν ήταν και τόσο «δικά μας παιδιά»; Το γνωστό δημοτικό σάιτ μας καλεί να ψηφίσουμε λέει αξιοκρατικά στο Επιμελητήριο. Να ψηφίσουμε εκείνους που «ξέρουν την δουλειά». Η αλήθεια είναι πως ο Σταύρος Σπαθής δεν είναι «αετονύχης». Δεν έζησε ποτέ πάνω στο Δημοτικό Ταμείο ή μέσα στο Δημοτικό Ταμείο.  Δεν υπήρξε ποτέ προμηθευτής ή εργολάβος του Δήμου. Αυτήν την «δουλειά» δεν την έμαθε ποτέ. Φαίνεται όμως πως ο κ. Γασπαρινάτος αντίθετα μαθαίνει γρήγορα. Είναι αναμφίβολα «Αετονύχης». Αγαπητέ Σπύρο, οι «κουμπαράδες» σου σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα και είναι κρίμα, διότι έχεις πολλά χρόνια ακόμη μπροστά σου αν επιθυμείς να προσφέρεις στον τόπο σου. Ωστόσο, σύντροφε Σπύρο, ελπίζω ότι έως τις 11 Δεκεμβρίου το βράδυ να έχεις μάθει αρκετά μαθηματικά για να μετρήσεις τον... κόπο σου στην κάλπη, εκτός και αν ο εντολέας σου και επικεφαλής του συνδυασμού σου ξέρει άλλα μαθηματικά από αυτά που έχουμε διδαχθεί εμείς στο σχολείο.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος 
Υποψήφιος με την «Νέα Πνοή»

ξενοφωντας