Κατερίνα Στάβερη : Σχόλιο για το δημοτολόγιο του πρώην Δήμου Λειβαθούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 08:57

Την 4η Σεπτεμβρίου πήγα στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς (Παλαιό κτίριο πρώην Δήμου Αργοστολίου), δια να παραστώ ως μάρτυρας προκειμένου κάποιος Δημότης Λειβαθούς να λάβει 'πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών' , ώστε να το χρησιμοποιήσει όπου χρειάζεται , για να υποβάλλει δήλωση κληρονομιάς για τον θανόντα πατέρα του.

 

Με λύπη μου διαπίστωσα ότι το Δημοτολόγιο του πρώην Δήμου Λειβαθούς , στεγάζεται στο χώρο που στεγάζονταν οι κλητήρες του Δήμου, δηλ. στο τζαμένιο κουβούκλιο όπως μπαίνουμε από την κεντρική πόρτα αριστερά, και όλα τα βιβλία, κιτρινισμένα, ελαφρώς κάποιες σελίδες σχισμένες, πάνω στους πάγκους που βρίσκονται εκεί μέσα.

Μια κυρία που εργάζεται εκεί , προθυμότατη να εξυπηρετήσει, όταν διαμαρτυρήθηκα πως είναι δυνατόν να βρίσκονται εκεί και να πρέπει έτσι να λειτουργεί η υπηρεσία αυτή , απάντησε ότι έτσι γίνεται.

Αναρωτιέμαι , είναι τόσο δύσκολο να είχαν περαστεί οι μερίδες του Δημοτολογίου στο σε έναν υπολογιστή και να αναρτηθούν στην Διαύγεια, ώστε οι Δημότες να ελέγξουν τη ορθότητα της αντιγραφής και να προβούν σε τυχόν διορθώσεις, και εύκολα είτε η υπηρεσία είτε οι δημότες, είτε συμβολαιογράφοι κλπ , να μπορούν να πάρουν όποια πιστοποιητικά χρειάζονται σχετικά? Επίσης δεν υπάρχει ασφαλέστερος χώρος από τον συγκεκριμένο για να φυλάσσονται , και πιο πολιτισμένος για να εξυπηρετούνται οι Δημότες?

Στάβερη Κατερίνα
Πεσσάδα Κεφαλονια