Γιώργος Μεσσάρης : O τουρισμός στο εκτελεστικο απόσπασμα!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 17:44

Γιώργος Μεσσάρης : O τουρισμός στο εκτελεστικο απόσπασμα!

«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ»

 messaris paula

Αν, πριν κάμποσα χρόνια, μού έλεγε κάποιος ότι η Ελλάδα έχει τάσεις αυτοκτονίας θα τον πέρναγα για τρελό! Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει αναδεικνύοντας τον τότε «τρελό» στον πιο λογικό παρατηρητή των εξελίξεων στην πατρίδα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως χώρα τεράστια… ψυχολογικά προβλήματα. Οι τάσεις αυτοκαταστροφής είναι έκδηλες σε όλες τις εκφάνσεις διοίκησης!

Ο σημαντικός τομέας του τουρισμού, για παράδειγμα, κινδυνεύει άμεσα από την υπερβολική φορολόγηση. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας –ο πολύ γνωστός ΦΠΑ– είναι 13% στη διαμονή και 23% στην εστίαση. Σε καμιά άλλη ανταγωνιστική χώρα της Ευρώπης οι συντελεστές του ΦΠΑ δεν είναι τόσο υψηλοί. Την ίδια ώρα από την 1η Ιουλίου ο συντελεστής για την εστίαση θα αυξηθεί σε 24% ενώ μελλοντικά προβλέπεται η επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων και όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό φωνάζουν ότι τα νέα φορολογικά μέτρα θα στείλουν τον τουρισμό στο εκτελεστικό απόσπασμα αλλά κανείς δεν τους ακούει αφού, εκεί που δυστυχώς φτάσαμε, οι δανειστές είναι αυτοί που υπαγορεύουν στην κυβέρνηση τον καταιγισμό των φορολογικών μέτρων. Οι ξένοι αφέντες μας (αλλά και οι δικοί μας) δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αν βουλιάξει ο τουρισμός δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο!

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Τα τοιχογραφήματα (ή γκραφίτι όπως τα αποκαλούν οι ξενομανείς – δηλαδή σχεδόν όλοι οι Έλληνες) έχουν γίνει ένα ακόμα πρόβλημα για τον ελληνικό τουρισμό αφού τοίχοι, σήματα κυκλοφορίας, πινακίδες με πληροφορίες για τους τουρίστες και όποια άλλη γωνιά της όμορφης ελληνικής γης μπορείτε να σκεφθείτε παραμορφώνονται από τοιχογραφήματα «αθλητικού» κυρίως περιεχομένου!

Οι ασχήμιες αυτές δυσφημούν την πατρίδα μας και προσβάλουν κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Έχουμε φτάσει στο σημείο αναίσθητοι συνάνθρωποί μας, κυρίως νεαροί, να γράφουν ανενόχλητοι τα ανούσια, ακαλαίσθητα και προσβλητικά πολλές φορές συνθήματα τους ακόμα και πάνω στους τοίχους δικαστικών μεγάρων και αστυνομικών τμημάτων!

Πρέπει επί τέλους οι αρχές να εφαρμόσουν το νόμο και να τιμωρήσουν παραδειγματικά μερικούς παραβάτες για να συμμορφωθούν οι υπόλοιποι. Το έχω γράψει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω: Χωρίς τιμωρία η τάξη παραπαίει.

ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ

Ένα τρίτο κακό για τον τουρισμό μας είναι οι καπνιστές. Όχι για την κακή τους συνήθεια (κακό του εαυτού τους κάνουν) αλλά για τον τρόπο που συμπεριφέρονται.

Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το νόμο, καπνίζουν αρειμανίως σε κλειστούς χώρους και πολλοί από αυτούς ρίχνουν όπου θέλουν τα αποτσίγαρα λες και οι δημόσιοι χώροι είναι περιουσία του πατέρα τους! Είναι οι ίδιοι αυτοί που πρώτοι θα κατακρίνουν τις τοπικές αρχές γιατί δεν διατηρούν τους δημόσιους χώρους καθαρούς!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει τουρίστες να εκφράζουν ταπεινωτικά για την πατρίδα μας σχόλια.

Και πάλι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της μη εφαρμογής των νόμων.

Κοντολογίς, διερωτώμαι γιατί χρειαζόμαστε τη Βουλή αφού όποιος νόμος και να ψηφιστεί ΔΕΝ εφαρμόζεται!

  • Η στήλη σε λίγες μέρες θα πάει διακοπές έξη-επτά εβδομάδων. Μαζί της θα πάω και εγώ. Θα ταξιδέψουμε σε Ασία, Αυστραλία και ενδεχόμενα Νέα Ζηλανδία. Ραντεβού λοιπόν στα μέσα Ιουλίου με τις ταξιδιωτικές μας εντυπώσεις. Στο μεταξύ να περνάτε καλά. Όσο καλά το επιτρέπουν τα μνημόνια και τα άλλα δαιμόνια…

Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το άρθρο ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessarisgmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.

www.omegadocumentaries.com(Τελευταία παραγωγή: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ)