Παύλος Παπαδάτος: «Απάντηση σε έναν πραγματικά "άσχημο" και ασήμαντο άνθρωπό»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:58

Παύλος Παπαδάτος: «Απάντηση σε έναν πραγματικά "άσχημο" και ασήμαντο  άνθρωπό»

Την απάντησή του απέστειλε μέσω επιστολής ο Παύλος Παπαδάτος. Αναλυτικά δηλώνει τα εξής: «Να ασχοληθεί κανείς με μία θλιβερή φιγούρα, μαριονέτα ενός «άσχημου» ανθρώπου, δεν αξίζει τον κόπο. Άλλωστε έχει ήδη αυτοεξευτελιστεί τρεις φορές ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων – Caravel, Ιθάκη, Capitol -και ακόμη δε το έχει αντιληφθεί! Προσωπικά πιστεύω ότι πιο εύκολα αντιλαμβάνεται ένας πίθηκος πυρηνική φυσική, παρά κάποιοι άνθρωποι τι συμβαίνει γύρω τους. Σήμερα θα ασχοληθώ με τον «άσχημο» άνθρωπο - και όχι τις μαριονέτες του - γιατί όσο μεγάλη είναι η ασχήμια και η ασημαντότητά του, άλλο τόσο μεγάλο είναι και το κακό που προξενεί στο νησί μας. (Η ασχήμια του έχει μόνιμα εγκατασταθεί στην κέρινη έκφραση του προσώπου του).

Το εν λόγω «άσχημο» ασήμαντο ανθρωπάκι έχει πλήρως σφετεριστεί την πολιτική δύναμη που οι Κεφαλλονίτες εμπιστεύτηκαν σε κάποιον άλλον, ο οποίος δυστυχώς του την εκχώρησε εν λευκώ. (Όλοι υποψιάζονται τους λόγους).

Το γεγονός βέβαια ότι έχει την ευχέρεια και διανέμει διάφορα δημόσια πόστα, χορηγεί διάφορες άδειες, πληρώνει όποιον θέλει κατά βούληση και πετάει και σε κάποιους κανένα κόκαλο, όπως ισχυρίζεται, ώστε να ελέγχει όσους περισσότερους μπορεί, τον έχει αποθρασύνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε βάζει τις μαριονέτες του και δημοσιεύουν επιστολές με τόσο ψευδές και ηλίθιο περιεχόμενο όσο είναι και το δικό του ως άνθρωπος.
Το εν λόγω λοιπόν ασήμαντο πρόσωπο, μέσω μαριονέτας, ισχυρίζεται ότι παρακαλούσα τον κύριο Παρίση για να είμαι υποψήφιος, ενώ είχα πάρει το χρίσμα από τον κύριο Σαμαρά από την 1η Φεβρουαρίου του 2011. Τη Μεγάλη Πέμπτη στις οκτώ το βράδυ ο κύριος Ματιάτος και ο κύριος Παρίσης πράματι μού τηλεφώνησαν από το δημαρχείο και μου είπαν ότι προς μεγάλη λύπη τους δεν θα είμαι υποψήφιος, γιατί είχε τηλεφωνήσει ο κύριος Λυκουρέντζος και είχε δώσει τρία άλλα ονόματα.

Άπαντες γνωρίζουν - Παναγής Φωκάς, Σπύρος Ματιάτος, Νίκος Ανουσάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο ασήμαντος άνθρωπος και κυρίως ο κύριος Παρίσης - ότι εγώ τηλεφώνησα αμέσως στον κύριο Σαμαρά ενώπιον του Παναγή Φωκά και απαίτησα να τηρήσει τη συμφωνία μας, πράγμα που έγινε. Έτσι, κατόπιν εντολής του κυρίου Σαμαρά προς τον κύριο Παρίση, συνεχίσαμε την ανεύρεση των άλλων δύο υποψηφίων. (Αυτοί που λένε τα αντίθετα, ας προσέξουν τι φουμάρουν).

Παρακάλια βεβαίως και «έπεσαν», όχι όμως εκ μέρους μου αλλά εκ μέρους ενός κυρίου που ήλθε στο γραφείο μου το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου για να του δώσω κάποιες χιλιάδες ευρώ. Αντιλαμβανόμενος όμως το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, δεν του έδωσα ούτε ένα ευρώ. Τη συνέχεια την γνωρίζετε όλοι σας. (Κύριε Κουνάδη, τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, εσείς, ενώπιον του Χρήστου Παπαδάτου και του Βασίλη Λορεντζάτου, μου ζητήσατε να είστε υποψήφιος. Το Μεγάλο Σάββατο, αντιλήφθηκα το λάθος μου. Έτσι, την Κυριακή του Πάσχα προσπάθησα να το διορθώσω συμφωνώντας με τον κύριο Ματιάτο και τον κύριο Παρίση να πάρει την θέση σας ο κύριος Ματιάτος που είχε δεχθεί. Δυστυχώς την Δευτέρα του Πάσχα συνέβη κάτι... και παραμείνατε εσείς υποψήφιος).

Επίσης, πληροφορήθηκα ότι κάποια μαριονέτα έγραψε ότι επισκέφθηκα απρόσκλητος το σπίτι του ασήμαντου ανθρώπου. Φαίνεται ότι έφυγα από το μίζερο διαμερισματάκι μου στον Άγιο Κωνσταντίνο και πήγα στη χλιδάτη έπαυλη του εν λόγω κακομοίρη για να ζήσω και εγώ λίγη από τη δική του χλιδή! Πραγματικά, και μόνο που έμαθα ότι είπε κάτι τέτοιο, έκανα εμετό. Έτσι τουλάχιστον, μου δίνεται η ευκαιρία να του επιστρέψω αυτό που έφαγα στην «έπαυλή» του μαζί με τα βοθρολύματα στα οποία αναφέρεται. (Πάντως, κύριε Παρίση λίγη αξιοπρέπεια να μιλήσετε και να πείτε την αλήθεια, δεν θα σας βλάψει).

Πιστεύω ότι ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων θα πρέπει όλοι οι Κεφαλλονίτες να αισθανόμαστε ντροπή για το γεγονός ότι ένας «άσχημος» ασήμαντος άνθρωπος έχει σφετεριστεί την πολιτική μας δύναμη προς ίδιον όφελος. Εκεί έγκειται το πρόβλημα «άσχημε» άνθρωπε και από εκεί θέλεις να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο. (Μπορεί να είσαι βέβαιος ότι χάρη δεν θα σου γίνει).

Θα πρέπει, οι εκλεγμένοι άνθρωποι, για κάποιους εκ των οποίων ο εν λόγω ασήμαντος άνθρωπος, ισχυρίζεται ότι για ένα μηνιαίο χιλιάρικο ή για ένα πόστο κάθονται σαν κότες μπροστά του, να δώσουν ένα τέλος σε αυτή τη θλιβερή ιστορία. Σε αυτούς εμπιστεύτηκαν οι Κεφαλλονίτες την ψήφο τους και όχι σε έναν άνθρωπο που η συμπεριφορά του και ο βίος του μας προσβάλλει όλους. Είναι ώρα, για το καλό του νησιού μας, να απαλλαγούμε από φαιδρά υποκείμενα που μας εκθέτουν όλους. Πέρα και πάνω από την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα υπάρχει και η αξιοπρέπεια – η δική μας και του τόπου μας».
Σημείωση

Έχω μία απορία: Tόσο ανίκανοι είναι όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και δεν έχει επιλεγεί για την εν λόγω θέση ένας εξ αυτών, που αν μη τι άλλο να έχει καθαρό ποινικό μητρώο;

Αλήθεια τι κρύβεται πίσω από αυτή την αθλιότητα; (Πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν θα απαντήσω ξανά στον ασήμαντο άνθρωπο και φυσικά στις θλιβερές μαριονέτες του).

Παύλος Παπαδάτος