Παναγής Ρασσιάς: «Παράλληλη σχέση-Πως λέμε παράλληλο νόμισμα;»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 13:53

Παναγής Ρασσιάς: «Παράλληλη σχέση-Πως λέμε παράλληλο νόμισμα;»

Του Παναγιώτη Ρασσιά

 

Παράλληλη σχέση-Πως λέμε παράλληλο νόμισμα;

Αλήθεια τι μπορεί να μας συμβεί αν αρνηθούμε το Ευρώ, και πάμε σε παράλληλο νόμισμα, θα την πάθουμε σαν το γυφτάκι που ζωγράφισε μία μύγα στον πίνακα και ο δάσκαλος μόλις την είδε νόμισε πως είναι αληθινή.

Προσπάθησε να την διώξει, τη βαράει με τον χάρακα αλλά αυτή ακάθεκτη. 'Ακουσε τότε τα παιδιά να γελάνε και παρατηρώντας την καλύτερα διαπίστωσε ότι ήταν ζωγραφιά.

Ποιος έκανε αυτήν την τέλεια ζωγραφιά; Εγκώ ντάσκαλο λέει το γυφτάκι ο Γιανάκης. Μπράβο Γιανάκη αγόρι μου τέλεια ζωγραφιά. Αύριο πες του πατέρα σου να έρθει θέλω να του μιλήσω. Την επόμενη μέρα πάει ο μπαμπάς Αλέξης. Συγχαρητήρια κύριέ μου, ο γιός σας έχει πραγματικό ταλέντο... Ντείρτον ντάσκαλε, ντείρτον. Μα καλά! Εγώ σας λέω ότι το παιδί έχει σπάνιο χάρισμα.

Βρε ντείρτον που σουυ λέω ντείρτον. Μα άκουσε χθες ζωγράφισε μία μύγα στον πίνακα τόσο τέλεια που την πέρασα για αληθινή. Ντείρτον πολύ σε λέω. Ξέρω ξέρω... Τις προάλλες ζωγράφισε ένα @νί στην σόμπα. Παππούς έκαψε την γκλώσσα και εγώ τσου@να μου. Ντείρτον που σου λέω. Στο επόμενο μάθημα θα ανέβουν τα δίδακτρα...