Τα Φώκατα χτες απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 19:06

Τα Φώκατα χτες απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε!

Τα Φωκάτα χτες ανύψωσαν ψηλά τον πήχη..... κόντρα στις καθημερινές αντιξοότητες, στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την κατήφεια που προκαλεί σε όλους το «άγνωστο» μέλλον της χώρας μας, οι κάτοικοι του χωριού με πρωτεργάτη τον άξιο, αεικίνητο Νίκο Φωκά , ενωμένοι, με το χαμόγελο στα χείλη διοργάνωσαν μια εκδήλωση, στην εκκλησία του χωριού τους που συνιστά παράδειγμα για όλους μας.

Η εκδήλωση εντυπωσίασε από την απλότητα της προσκλήσεως χωρίς φιέστες και φαμφάρες.

« Ελάτε όλοι να μαζευτούμε στην πλατεία του χωριού να ψήσουμε σουβλάκια ,να πιούμε αναψυκτικά και να κουβεντιάσουμε σαν μια μεγάλη παρέα» ήταν εν ολίγοις η ουσία του καλέσματος, λιτό μεν αλλά υπεραρκετό για να πλημμυρίσει με κόσμο η εκκλησία. Χωρίς υπερβολές πραγματική κοσμοσυρροή!!!! Και δεν υπήρχε καν μουσική καθώς από σεβασμό στην απώλεια του προσφιλούς μητροπολίτη μας δεν ήταν συνετό να διοργανωθεί πανηγύρι και δει σε προαύλιο ιερού ναού.

Τα παιδάκια του χωριού ωστόσο βρήκαν την λύση και με ένα μικρό κασετοφωνάκι χόρεψαν τους χορούς του νησιού μας, εκφράζοντας την αγνότητα και την ανεμελιά της νιότης τους , αυτή που δεν τιθασεύεται ούτε οριοθετείται από τα πρέπει και τους κανόνες των μεγαλυτέρων. Αυτό μαζί με τις καντάδες των χωριανών, ανέσυρε τις μνήμες από εκείνες τις εποχές που η ζωή ήταν πιο εύκολη, χωρίς περιττές ανάγκες και η χαρά των ανθρώπων ήταν αυθόρμητη αβίαστη και κυρίως ανέξοδη .

Όλα όσα προσφέρθηκαν χτες στην γιορτή αυτή του χωριού ήταν δωρεάν και όλοι οι άνθρωποι της ενορίας του συλλόγου των Φωκάτων και γενικά του χωριού έσπευδαν με περισσή ευγένεια να προσφέρουν φαγητό, νερό χυμούς και ότι άλλο διέθεταν, σε όποιον προσερχόταν αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακόμη και αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι μαζί μπορούμε!!!!!!!!

Εύγε στο χωριό και στους κατοίκους του, για τον ζήλο, την προσπάθεια, την σύμπνοια και την ομοψυχία τους και είθε όλοι να ακολουθήσουμε τα χνάρια τους.

Βάνια Σαμόλη