Παύλος Βασιλάτος: "Φτάνει πια"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 10:18

Παύλος Βασιλάτος: "Φτάνει πια"

Αρθρο του Παύλου Βασιλάτου (Δν/τη ΓΕΛ Σάμης)

Σήμερα χρονιάρα μέρα αποφάσισα να σας γράψω μερικές σκέψεις μου.

Πριν από αυτές θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους χριστιανούς ορθόδοξους όπου Γής ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Πάμε λοιπόν στο ζητούμενο που δεν είναι τίποτα άλλο από την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας , αυτοί που ζουν στα μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.Κάθε μέρα πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Μας λένε οι δανειστές της χώρας μας , που είναι κυρίως οι Ευρωπαίοι εταίροι << φίλοι>> μας , ότι πρέπει να πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας , δηλαδή τις δόσεις με τα τεράστια τοκοχρεολύσια για να μας δώσουν καινούργια βοήθεια, δηλαδή καινούργιο δάνειο, καινούργιο μνημόνιο για να μπορέσει η Ελλάδα όχι να κάνει ανάπτυξη , αλλά να μπορέσει προσωρινά να καλύψει πάλι τις τρέχουσες υποχρεώσεις της σε μισθούς και συντάξεις κυρίως.

Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το ήδη υπάρχων χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί και αυτοί μας σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό. Κατά τ' άλλα λέγονται φίλοι μας.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι Έλληνες κυβέρνηση , συμπολίτευση . αντιπολίτευση ΟΛΟΙ ενωμένοι πρέπει να αντισταθούμε στους εκβιασμούς.

Οι μόνες λύσεις είναι δύο 1η . Η κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε το υπόλοιπο να γίνει βιάσιμο και οι δόσεις να μην είναι ΤΡΟΧΟΠΈΔΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
2η.

Η ολική κατάργηση τους χρέους ώστε η χώρα να μπει κατευθείαν στην οικονομική της ανάπτυξη ., να ανοίξουν επιτέλους οι δουλειές ,κυρίως για τους νέους ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν τα λαϊκά στρώματα .Κάτι ανάλογο έγινε για την ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΗΝ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ 1953.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ

ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΠΙΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.