Ο Παύλος Παπαδάτος γράφει για την "επιθανάτιο μετάληψη" στη Real News

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 13:19

Η επιθανάτιος μετάληψη Απ' όσο γνωρίζω, στην επιθανάτιο μετάληψη, στο προσκέφαλο του παρεπιδημούντος εν Χριστώ αδελφού συγκεντρώνονται οι στενοί φίλοι και συγγενείς για να κάνουν τις τελευταίες ευχές προς τον Θεό, είτε για την ανάπαυση της ψυχής του, είτε για να τον ευσπλαγχνισθεί και να τον κρατήσει στη ζωή, έστω και διασωληνωμένο!Ακούγοντας τους Ευρωπαίους να λένε ότι εύχονται η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ -μόνο αφελείς πιστεύουν ότι απευθύνονται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ- αισθάνομαι ότι βλέπουν τον βαριά ασθενή να αποχωρεί, όχι εις τόπο χλοερό, αλλά εις τόπο γεμάτο λύπη και στεναγμό!


Αν κάποιοι νομίζουν ότι η οικονομική πολιτική ασκείται με μπλόφες, ας καταλάβουν ότι οι μαγκιές του καφενέ δεν είναι πολιτική. Κατά τα άλλα, η μονομερής διαγραφή του χρέους μού θυμίζει τον ασθενή που έσκισε τη διάγνωση του γιατρού νομίζοντας ότι έτσι θα θεραπευτεί!
Το παράξενο όμως είναι ότι οι άνθρωποι που οδήγησαν την χώρα έως εδώ, τώρα ισχυρίζονται ότι μπορούν να τη σώσουν, βελτιώνοντας τους όρους του μνημονίου, που μέχρι πρότινος ήταν η «ανέγγιχτη ιερή αγελάδα»! Μα καλά, διερωτάται ο απλός πολίτης, αν μπορούν τώρα να αλλάξουν κάποιους όρους του μνημονίου, γιατί δεν τους άλλαζαν πριν το υπογράψουν; Μήπως ξύπνησαν, ή μάλλον τους ξύπνησε κάποιος πολύ αργά;
Εν τω μεταξύ γίναμε αποδέκτες και των πρώτων αντιδράσεων της πολιτικής μας κατάντιας. Οι πιθανότητες που δίνουν οι αγορές για έξοδο της χώρας από το ευρώ είναι 70%! Τουριστική πτώση: 50%! Έσοδα δημοσίου: μείον 18%! Πτώση μισθών το πρώτο τρίμηνο: 22%, αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες: επτά δις, μείωση μισθών, συντάξεων καθώς και ακίνητης περιουσίας σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ: 50%!
Ο στραγγαλισμός της χώρας έχει ξεκινήσει με την έλλειψη φαρμάκων, σε δεύτερη φάση θα συνεχιστεί με την έλλειψη καυσίμων και αργότερα με την έλλειψη τροφίμων. Τέλος, σε λίγους μήνες η ΕΚΤ θα κόψει την αδειοδότηση του Επείγοντα Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες και εκεί τελειώνει το ταξίδι της ασυδοσίας και της ανευθυνότητας.
Ο κόσμος όμως έχει αγανακτήσει τόσο πολύ από τον εφιάλτη που βιώνει σήμερα, που δεν τον ενδιαφέρει αν έρχονται χειρότερα. Η αναστροφή του ρεύματος προς τα χειρότερα, δύσκολα θα επιτευχθεί λόγω της θλιβερής επικοινωνιακής πολιτικής που ακολουθούν αυτοί που αν και είναι τραγικά άσχετοι έχουν αναλάβει την αναστροφή του ρεύματος. Στο τέλος θα πουν, ότι φταίει ο ελληνικός λαός για τις επιλογές του, και όχι αυτοί που δεν ξέρουν ούτε να ακούν αλλά ούτε να μιλούν την γλώσσα του λαού.
Προσωπικά δεν θέλω να πάει η χώρα μου με το κεφάλι ψηλά στην γκιλοτίνα, όπως προτείνουν κάποιοι. Απλούστατα, δεν θέλω να πεθάνει και ούτε φυσικά να «μεταλάβει» την επιθανάτιο Κοινωνία.

Σημείωση
Ως φαίνεται, πολιτικοί όλων των αποχρώσεων αγνοούν ότι μετά το PSI και βάσει αγγλικού δικαίου, δεν επιτρέπεται να δανειστούμε ποτέ και από πουθενά ξανά αν πρώτα δεν εξοφλήσουμε όλα μας τα δάνεια!