Γαβριήλ Μανωλάτος: Πείτε την αλήθεια κύριε Γιούνκερ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 09:39

Γαβριήλ Μανωλάτος: Πείτε την αλήθεια κύριε Γιούνκερ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ Γράφει από το Μόντρεαλ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατά την επίσκεψή  του στην Ελλάδα, ο νέος πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Γιούνκερ, επεσήμανε μεταξύ άλλων. «Η Ελλάδα ανήκει στη Ευρώπη…». Και επίσης, «Η Ελλάδα θα  είχε γίνει Αργεντινή πριν την Αργεντινή αν δεν ήταν στην ομπρέλα της  ευρωζώνης…». «Νιώθω τον έλληνα πρωθυπουργό φίλο και αδερφό μου», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αγωνίστηκε σαν λιοντάρι να κρατήσει την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ».Αντίστοιχες δηλώσει έκανε και ο Σαμαράς.

ΟΧΙ κ. Γιούνκερ. Η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες και όχι στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι  Ευρώπη.

ΟΧΙ κ. Γιούνκερ. Η Ελλάδα δε θέλει να γίνει ούτε Αργεντινή, ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Βέλγιο, ούτε Γερμανία.

Η Ελλάδα  θέλει να είναι Ελλάδα των ελλήνων και τίποτα άλλο.

ΟΧΙ κύριε Γιούνκερ. Δε θα έπρεπε να νιώθετε φίλος  και αδελφός για τον κύριο Σαμαρά, αλλά για τον ελληνικό λαό που σας φιλοξενεί.

            Όσον αφορά στο υποκρυπτόμενο της φράσης σας και της προσπάθειά σας να στηρίξετε την κυβέρνηση, αμφιβάλω σοβαρότατα ότι λέτε την αλήθεια, κ. Γιούνκερ, παρουσιάζοντας την Αργεντινή ως μίασμα και σαν παράδειγμα αποφυγής. Προσπαθείτε να εκφοβήσετε τους έλληνες πολίτες και το λαό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της, τα μεγάλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ελλάδα  των μνημονίων και των μέτρων του κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου, έχει ορισμένα αναμφισβήτητα ρεκόρ, για  τα οποία δε μιλήσατε ούτε εσείς ούτε ο κ. Σαμαράς. Επιμελώς τα αποσιωπήσατε.  

- Το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) της  Ελλάδας συρρικνώθηκε τουλάχιστον κατά 25%, από την εφαρμογή των μνημονίων και  των μέτρων. Αυτό  αποτελεί μεταπολεμική πραγματικότητα και κατάσταση. Μόνο μετά από έναν καταστρεπτικό πόλεμο υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα.

- Το 34,6% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 3.755.100 πολίτες της Ελλάδας, ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχιας το 2013. Το ποσοστό αυτό, βαίνει αυξανόμενο.

- Το 2011, τα φτωχά ή τα αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα έφθαναν τις 597.000, με τα 322.000 εξ’ αυτών να είναι σε σοβαρή υλική αποστέρηση. Σήμερα, η κατάσταση έχει  επιδεινωθεί.

- Η επίσημη ανεργία, το πρώτο τρίμηνο του 2013 άγγιζε το 27,4 % ενώ στο τέλος του έτους έφθασε στο 30,10%.  1.500.000 έλληνες, ενεργοί πολίτες, ήταν χωρίς δουλειά το 2013. Η κατάσταση φαινόταν να επιδεινώνεται.

- Η επίσημη ανεργία των νέων ήταν 64,2% το Φεβρουάριο του 2013.

Τι άλλο να αναφέρουμε κύριε Γιούνκερ και κύριε Σαμαρά; Τις 7.000 αυτοκτονίες; Η λίστα είναι μεγάλη. Τα δεινά ατέλειωτα. Το μέλλον δεν είναι βέβαιο. Δε  φαίνεται ούτε  ίχνος φωτός στο μακρύ τούνελ που βρισκόμαστε και το χειρότερο, δεν ξέρουμε πού οδηγεί.

Ο κόσμος, κύριε  Γιούνκερ, την ζει καθημερινά αυτήν την αδυσώπητη πραγματικότητα. Μη αναρωτιέστε επομένως, γιατί όλοι οι άλλοι είναι  ευχαριστημένοι, από τα μέτρα και τα μνημόνια, εκτός από τους έλληνες. Τα μέτρα και τα μνημόνια βοήθησαν πάνω απ’ όλα της γερμανικές και τις διεθνείς τράπεζες, αλλά και  το ευρώ και όχι τους έλληνες πολίτες. Και το  ξέρετε καλά  αυτό κύριε  Γιούνκερ. Και  γιαυτόν τον σκοπό αγωνιστήκατε,  εξάλλου,  σαν λιοντάρι, όπως λέτε κύριε Γιούνκερ, και όχι  για τους  έλληνες.

Και  σαν να μη φθάνουν όλα αυτά, προκαλείτε και τον ελληνικό λαό ότι  δήθεν σώθηκε και  δεν έγινε Αργεντινή. Με αυτά τα ψευδοδιλλήματα εκφοβίζει και εκβιάζει τους έλληνες ο κύριος Σαμαράς και η κυβέρνηση του. Μη το κάνετε  και εσείς κύριε Γιούνκερ.

Πείτε  την αλήθεια κύριε  Γιούνκερ. Σεβαστείτε τη φιλοξενία που σας παρέχουμε και σωπάστε τουλάχιστον. Αλλά μη προάγετε την προπαγάνδα της  κυβέρνησης.