Ο Δημοσθένης Μαρουδάς γράφει για τα χημικά απόβλητα της Συρίας.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 09:40

Ο Δημοσθένης  Μαρουδάς γράφει για τα χημικά απόβλητα της Συρίας.

Έκατσα και έγραψα είναι αλήθεια με πολύ κόπο και χρόνο - ψάχνοντας με το ένα δάχτυλο να πατήσω τα πλήκτρα του υπολογιστή - ένα κείμενο αρκετά μεγάλο, σοβαρό και συντακτικά σωστό γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο, από ορθογραφία και σύνταξη κείμενου δεν είμαι και τόσο κάλος. Και αφού το τελείωσα, άδικα ο κόπος μου. Το έσβησα, το έκανα delete. Γιατί;  Γιατί τα ίδια μου τα παιδιά με πήραν στο ψηλό
   -"Τι κάνεις εκεί πάτερα ; Πάλι παπαρδέλες γράφεις στο διαδίκτυο;  Όλο κάτι σε πειράζει εσένα. Πότε αυτοκινητάκια στο Kούταβου, κάτι λατομία, κάτι χωματερές! Κάτσε καλά ρε πάτερα, όλα θες να ισιώσεις; " Προσπάθησα να δικαιολογηθώ...
     -"Μα δε γράφω αηδίες και ξεράσματα. Απλώς γράφω για σας,  για το δικό σας μέλλον, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον από κάποιους αλήτες που θέλουν να μολύνουν τις θάλασσες μας. Θα καταστρέψουν τα χημικά της Συρίας,  λένε, με μια πειραματική μέθοδο της υδρολυσίας  (φέξε μου και γλίστρησα). Έτσι την ονόμασαν για μη τη καταλαβαίνουμε. Στου Κασίδη το κεφαλή δηλαδή θα κάνουν πειράματα! Για μαλάκες μας περνάνε;"
     Και τους εξήγησα ότι αυτό που έγραφα ήταν μια έγκλειση προς το Περιφερειάρχη, τη Βουλευτίνα μας και τον Δήμαρχο (άλλωστε τους  γνωρίζω  προσωπικά και ξέρω  ότι είναι ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα) και πιθανόν να συμμαχήσουν με τους υπολοίπους Δημάρχους, Βουλευτές και Περιφερειάρχες της δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, για να μπλοκάρουν τα σχέδια των κτηνών που θέλουν σώνει και καλά να  κάνουν τη μεσόγειο σαν τα μούτρα τους. Ξέρετε τους λέω για τη Βαλτική θάλασσα που την έκαναν σκατά με πυρηνικά απόβλητα, ραδιενεργά υλικά, με πετρέλαια και χημικά. Και πως  για δεκαετίες ούτε τα ποδιά τους δε βάζανε στο νερό (ούτε τώρα δηλαδή τα βάζουν).
     Στα παιδιά μου τους πέσαν τα σαγονιά, τους έκοψα τα γελάκια και τις ειρωνείες, και το σπουδαιότερο απ'όλλα, τους λέω  "Αλίμονο μας αν δεν αντιδράσουμε τώρα γιατί  αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ρίχνουν τα κέρατα τους τα τράγια μέσα στη Μεσόγειο  και αν μας παραμυθιάσουν ότι το πείραμα της υδρόλυσης πέτυχε, τότε σίγουρα μετά θα ακολουθήσουν τα χημικά οπλοστάσια, του Ιράκ, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και πάει λέγοντας. Για σας το έγραψα γιατί κακά τα ψέματα, εγώ τα ψωμιά μου τα έχω φάει."
     Για να πω την αλήθεια δεν το βάζω εύκολα κάτω. Έκανα μεν delete το πρώτο κείμενο το "σοβαρό",  αλλά έχω και μια φαγούρα στα χέρια μου να στείλω το δεύτερο, το "μη σοβαρό".

Δημοσθένης Μαρουδάς