Παύλος Παπαδάτος: «Μας αξίζει ένας καλός δήμαρχος, και όχι μία μαριονέτα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 09:21

Παύλος Παπαδάτος: «Μας αξίζει ένας καλός δήμαρχος, και όχι μία μαριονέτα»

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες Τον ερχόμενο Μάιο θα κληθούμε να επιλέξουμε τον νέο μας δήμαρχο, που πρέπει να έχει γνώσεις, όρεξη και ικανότητα ώστε να βγάλει το νησί μας από τον μαρασμό και τη μιζέρια. Θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω ότι, παρά την επιθυμία των συμπολιτών μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε τον Νοέμβριο του 2013 σε δημοσκοπική έρευνα, δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, γιατί όσο και αν το προσπάθησα δεν κατόρθωσα τελικά να απαλλαγώ από ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις ώστε να ασχοληθώ, ως θα όφειλα, αποκλειστικά με τον δήμο μας.

Προσωπικά, δεν γνωρίζω ακόμη όλους τους υποψήφιους δημάρχους και τα προτεινόμενα προγράμματά τους, αλλά ανεξαρτήτως προθέσεων και προγραμμάτων, για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Τώρα που όλοι μας γνωρίζουμε... είναι νοητό ότι δεν θα επιλέξουμε δήμαρχο-υπάλληλο κλίκας συμφερόντων αμφιβόλου νομιμότητας. Και ούτε είναι ποτέ δυνατό, τώρα που γνωρίζουμε, να εκλέξουμε δήμαρχο, που λόγω ελλείψεως παιδείας, θα ευτελίζει τον μοναδικό πολιτισμό και ιστορία του υπερήφανου νησιού μας.

Αν και αντιλαμβάνομαι τους λόγους αποστασιοποίησης των νέων αλλά και των ικανών συμπολιτών μας από τα κοινά, εν τούτοις, αυτή η αποστασιοποίηση είναι που ουσιαστικά αναδεικνύει σε θεσμικούς θώκους φαιδρά άτομα, και εμείς εκ των υστέρων αρκούμαστε απλώς σε στείρα κριτική τους.

Τώρα είναι η ώρα να συνεννοηθούν οι έντιμοι και οι ικανοί και να αφήσουν στην άκρη τις ανούσιες μικροπολιτικές διαφορές και εγωισμούς, γιατί σημασία δεν έχει ποιος θα πάει μπροστά και ποιος θα ακολουθήσει, αλλά σημασία έχει να πάει μπροστά ο τόπος μας, και με αυτό τον γνώμονα οφείλουν να κινηθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, ο τόπος θα ζήσει όχι μόνο πολύ χειρότερες μέρες από αυτές που σήμερα βιώνει, όχι μόνο δεν θα βγει από τον μαρασμό, αλλά στο τέλος ίσως όλοι μας καταλήξουμε με δήμαρχο-μαριονέτα! Και τότε φυσικά δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία.

Πιστεύω επίσης, ότι οι έμπειροι και έντιμοι περί τα δημοτικά συμπολίτες μας, όχι μόνο θα αφήσουν χώρο αλλά και θα παρακινήσουν τους νέους του τόπου να ασχοληθούν με τα κοινά, γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να ζωντανέψουν ξανά το νησί μας.

Οι εν λόγω έμπειροι και έντιμοι περί τα δημοτικά συμπολίτες μας, για το καλό του τόπου μας, των παιδιών τους, αλλά και για τη διατήρηση της δικής τους αξιοπρέπειας και υστεροφημίας, είναι σίγουρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξουν... υποψήφιο δήμαρχο- εντολοδόχο κλίκας θρασιμιών. Τη στιγμή μάλιστα, που με ανείπωτη θρασύτητα προσδοκά ότι μέσω αυτών θα σφετεριστεί την ψήφο μας.

Αξίζουμε πολύ. Αξίζουμε αντίστοιχο δήμαρχο

Παύλος Παπαδάτος

Σημείωση
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο.