Χρήστος Κυριακάτος : Για τη ρήξη Θεοφιλάτου - Παρίση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:31

Χρήστος Κυριακάτος : Για τη ρήξη Θεοφιλάτου - Παρίση

Μετά λύπης μας, πληροφορηθήκαμε την ρήξη μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Θεοφιλάτου Ευαγγελου και του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Παρίση και την υποβολή παραίτησης του Αντιδημάρχου Παλλικής, για το δίκαιο αίτημα της Παλλικής για κατασκευή μπαστουνιού πρόσδεσης μεγάλων πλοίων στο λιμάνι Ληξουρίου.

Το μπαστούνι πρόσδεσης μεγάλων πλοίων στο λιμάνι Ληξουρίου είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους 1ον ασφάλειας και 2ον για λόγους οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της Παλλικής.

Σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως οι πρόσφατοι σεισμοί της 26/1/2014 και 3/2/2014 απεκλίσθει  η Παλλική από την υπόλοιπη Κεφαλονιά λόγω μη ύπαρξης μπαστουνιού πρόσδεσης μεγάλων πλοίων και λόγω άμεσης αποκοπής του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου – Ληξουρίου λόγω κατολισθήσεων.

Συνεπώς, η πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας Παλλικής στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Αντιδημάρχου κ. Θεοφιλάτου Ευάγγελου και καλούμε το Δήμαρχο όπως μη κάνει δεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου και επαναφέρει αυτών ως άξιο στέλεχος και εκπρόσωπο του λαού της Παλλικής στη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να στηρίξει το δίκαιο αίτημα του Αντιδημάρχου για την κατασκευή εξωτερικής προβλήτας (μπαστουνιού προσέγγισης μεγάλων πλοίων, πολεμικών , κρουαζιερόπλοιων και οχηματαγωγών) για λόγους ασφάλειας σε τυχών μελλοντικές καταστάσεις  εκτάκτου ανάγκης καθώς επίσης και για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Παλλικής.

Δεν μπορεί να στηρίζεται η ασφάλεια της Παλλικής στα μικρά, υπάρχοντα, με περιορισμένη χωρητικότητα οχηματαγωγά της γραμμής που στα 5 με 6 μποφόρ έχουν απαγόρευση πλόων και σε έναν επαρχιακό δρόμο Ληξουρίου – Αργοστολίου ο οποίος υπό συνθήκες τέτοιων κρίσεων εμπεριέχει κινδύνους αλλά μπορεί και να αποκλεισθεί.

Χρήστος Κυριακάτος – Κάτοικος Αγίου Δημητρίου Ληξουρίου Παλλικής.