Ευάγγελος Ευαγγελάτος: "Ο Άδωνις Γεωργιάδης «συνταγογραφεί» γενόσημα και παραλίγο να «αρρωστήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 13:23

Ευάγγελος Ευαγγελάτος:  "Ο Άδωνις Γεωργιάδης «συνταγογραφεί» γενόσημα και παραλίγο να «αρρωστήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ"

Λίγο έλειψε να πάθει πολιτική «ευκαιριακή λοίμωξη» ο ΣΥΡΙΖΑ από το «ρεύμα» που δημιουργήθηκε στα παράθυρα της εκπομπής του Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ. Εκπομπή που παρακολούθησα και εγώ σαν γιατρός και πολίτης θέλοντας να δω πού, πώς και πότε, θα θίξει εκ νέου ο υπουργός με την νέα του εμφάνιση τις δύο μου αυτές ιδιότητες. Η συζήτηση ήταν για την μείωση των τιμών των φαρμάκων μεταξύ, Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση και Γιώργου Βαρεμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις πρώτες κουβέντες φάνηκε ότι ο μεν Βαρεμένος δεν κατείχε καλά το θέμα και «βαρούσε» απλώς για να «βαράει» με κύριο επιχείρημά του τη φράση «ο λαός ξέρει». Ο Γεωργιάδης από την άλλη πλευρά, χρόνια και χρόνια μέσα στα... βιβλία έδειξε ότι γνώριζε αρκετά καλά την «βιβλιογραφία» του θέματος.

Ετσι ο υπουργός αφού είδε ότι μπορούσε να «χορέψει» τον συνομιλητή του είπε να κάνει και καμία φιγούρα και αρπάζοντας την ευκαιρία πέταξε και μια «εξυπνάδα». Ότι δηλαδή το ράδιο «στο Κόκκινο» διαφημίζει φάρμακα. Αυτό ήταν και έγινε το μπαμ.

Αμέσως «κοκκίνισε» το «κόκκινο» σαν να έπαθε αντίδραση υπερευεαισθησίας και παρενέβη στην εκπομπή ο διευθυντής του Κώστας Αρβανίτης σε επικουρία του βουλευτή Βαρεμένου. Ο Αρβανίτης λοιπόν, αποκάλυψε αυτοβούλως και χωρίς να του ζητηθεί ότι το ραδιόφωνο αυτό ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχει 3% ακροαματικότητα. Ότι δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, γι' αυτό διαφημίζει φάρμακα και πολυεθνικές και άλλα τέτοια.

Και αφού τα έκανε όλα μία... κόκκινη σαλάτα , είπε να αναφερθεί και στον συμπαθή σεφ Ηλία Μαμαλάκη, πιθανών για να την... δοκιμάσει.

Την ευκαιρία αυτή δεν την έχασαν τα ΜΜΕ και καλώντας τον Άδωνι σε συνεχείς συνεντεύξεις δημιούργησαν κλίμα έντασης και πόλωσης. Άγριο κλίμα επικράτησε και χθες κατά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου στη βουλή.

Να σημειωθεί ότι λίγο έλειψε να μολυνθεί από το θέμα αυτό και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που αναγκάστηκε ο άνθρωπος να βγει για να διορθώσει τα πράγματα σε συνέντευξη Τύπου.


Συμπέρασμα, μπορεί οι τιμές μέρους ή του συνόλου των φαρμάκων να μειωθούν από το υπερψηφισμένο νομοσχέδιο, αλλά σίγουρο επίσης είναι ότι με αυτές τις λογικές και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν πρόκειται ποτέ να μειωθούν τα μνήμονα και να απαλλαγούμε από τους πιστωτές μας.

Ευάγγελος Ευαγγελάτος

Παιδίατρος
http://eevangelatos.blogspot.gr