Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Στο αντιρατσιστικό να συμπεριληφθεί πρόβλεψη για προστασία των παιδιών που μεταναστεύουν από τον πολέμο»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 11:21

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Στο αντιρατσιστικό να συμπεριληφθεί πρόβλεψη για προστασία των παιδιών που μεταναστεύουν από τον πολέμο»

Άρθρο του Ευάγγελου Ευαγγελάτου Στα νερά της Λευκάδας την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πνίγηκαν τέσσερα από τα παιδιά του πολέμου της Συρίας, μαζί με τον πατέρα τους. Παιδιά που λίγες μέρες πριν είχαν σωθεί από τα κύματα, έξω από τον Γέρο – Γόμπο της Κεφαλονιάς. Το «Ευρωπαϊκό» μας κράτος τότε τα «ακούμπησε» με πλείστες όσες δομές και υπηρεσίες του, αλλά δυστυχώς δεν τα «άγγιξε», δεν τα προστάτεψε και αυτά ξανάπεσαν στα κύματα.

Εξ' αυτού συμπεραίνεται ότι η επίσημη «αδιαφορία» είναι πιο... αποτελεσματική από την μισαλλοδοξία εναντίον των μεταναστών.
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η συμπεριφορά ήταν ως επί αδεσπότων...Τα άφησαν τα παιδιά εκεί που τα βρήκαν. Στα κύματα τα βρήκαν, στα κύματα τα άφησαν.

Μια από τις δομές του κράτους που ήρθε σε επαφή με τα παιδιά είναι και η Παιδιατρική Κλινική της Κεφαλονιάς, όπου και νοσηλεύτηκαν και κατά την έξοδό τους υπήρξαν και φωτογραφίες (οι οποίες βοήθησαν στο λυπηρό καθήκον της αναγνώρισής τους), διότι νομίσαμε πως τα φροντίσαμε και ότι κάτι καλό κάναμε. Αλλά που να ξέραμε τι προβλέπεται γι' αυτά, πίσω από τους νόμους και τις παραγράφους.

Στο συμβάν αυτό του Ιονίου, εκτός από την Κεφαλονιά και την Λευκάδα τελικά «ενεπλάκη» και η Κέρκυρα μέσω του βουλευτή της κ. Δένδια, ο οποίος από τον θώκο του Υπουργού Προστασία του Πολίτη, βεβαίωσε τη βουλή ότι θα περιθάλψει τους διασωθέντες της Λευκάδας (τι ειρωνεία!), επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά ότι το πολιτικό μας προσωπικό δεν προλαβαίνει, αλλά έπεται των γεγονότων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προτείνω, στον κύριο Δένδια να πάμε ένα βήμα μπροστά και κατά τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, να προβλέψει εκτός από τα κομματικά και για τα παιδιά που μεταναστεύουν από πολεμικές εκκαθαρίσεις, ώστε να υπάρξει ειδική προστασία σε αυτά.

Ευάγγελος Ευαγγελάτος

Παιδίατρος

http://eevangelatos.blogspot.gr/