Μικέλης Μαφρέδας: «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση – Γιατί ο δήμος δεν δίνει λύση»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 12:36

Μικέλης Μαφρέδας: «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση – Γιατί ο δήμος δεν δίνει λύση»

Άρθρο του Μικέλη Μαφρέδα Με την παρέμβασή μου αυτή θέλω να αναδείξω ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες σε τοπικές κοινότητες του δήμου μας (μεταξύ των οποίων και η τοπική κοινότητα Σπαρτιών), πρόβλημα που η διοίκηση του δήμου Κεφαλονιάς δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία κατά την άποψή μου (το θέμα το έχω συζητήσει δύο φορές με τον κύριο δήμαρχο).Συγκεκριμένα, μετά την καθιέρωση από την πολιτεία, του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρουσιάστηκε πρόβλημα σε χώρους που γίνονται από τους γιατρούς η δραστηριότητα αυτή, αφού όπου δεν υπάρχει τηλέφωνο, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο internet.

Ετσι αναγκάζονται οι σφαλισμένοι, η πλειονότητα των οποίων είναι συνταξιούχοι, άτομα μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα υγείας, να περιφέρονται από χωρίο εις χωρίο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Από το Νοσοκομείο με ενημέρωσαν ότι είναι υποχρεωμένο να έχει τηλεφωνική σύνδεση μόνο στις έδρες των αγροτικών ιατρείων, στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες θα πρέπει ο δήμος να βρει μία λύση, αφού έρχεται και χειμώνας.

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, να παρακάμψει γραφειοκρατικά προβλήματα, σε πολλά χωριά, η συναγογράφηση γίνεται σε χώρους που ανήκουν σε κληροδοτήματα εκκλησίες κ.λ.π.

Να σημειώσω εδώ ότι εάν δεν είχαν διακοπεί τα τηλέφωνα από τα κοινοτικά γραφεία θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Πρέπει οι δημότες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, που έχουν υποστεί μειώσεις συντάξεων, κατάργηση δώρων, περικοπή ιατρικών υπηρεσιών, φαρμάκων κ.λ.π., από αυτό το άθλιο κράτος, να βλέπουν ότι σε τοπικό επίπεδο γίνεται μία προσπάθεια, τουλάχιστον να έχουν μία εύκολη πρόσβαση στην συνταγογράφηση.

Καλώ την δημοτική Αρχή, να ασχοληθεί άμεσα με το σημαντικό αυτό πρόβλημα.
Εάν υπάρχει θέληση μπορεί να βρεθεί λύση.

*Ο Μικέλης Μαφρέδας είναι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών