Γαβριήλ Μανωλάτος : Στον Παύλο Φίσσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 12:25

Γαβριήλ Μανωλάτος : Στον Παύλο Φίσσα

Παύλο θα μείνεις στη σκέψη μας. Στους  αγώνες μας θα είσαι παρόν. Ο φασισμός  δε  σε νίκησε.

Πρέπει όμως να ξέρουμε ότι, τους φασίστες και τους χρυσαυγίτες τους  τρέφουν και τους οπλίζουν οι βάναυσες και αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνόντων και τα  μέτρα  εξαθλίωσης που παίρνουν εναντίων των πολιτών και προς όφελος του διεθνούς  κεφαλαίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Και όχι μόνο αυτό. Χρησιμοποιούν τον μπαμπούλα του φασισμού που  οι ίδιοι δημιούργησαν  και της χρυσής αυγής που οι ίδιοι εκτρέφουν και γιγαντώνουν με  τις πολιτικές τους, για να εκφοβίσουν τον βαθειά δημοκρατικό κόσμο και να τον αποπροσανατολίσουν από τα  πραγματικά, αέναα προβλήματα.  Στρέφουν την προσοχή των πολιτών αλλού. Τι έγιναν οι κινητοποιήσεις των ημερών; Θάφτηκαν κάτω από τα τραγικά γεγονότα.

Ο φασισμός πράγματι, είναι ο εχθρός. Θα ηττηθεί όμως μόνο, όταν νικήσουμε τους  δημιουργούς του. Οι αντώνιδες και οι βαγγέλιδες και οι προπαγαντιστές τους, ωρύονται εναντίων της  χρυσής αυγής, για να  ρίξουν στάχτη, για να θολώσουν τα νερά, για να σκεπαστούν έστω και για λίγο τα πραγματικά προβλήματα. Όμως αυτοί φέρουν την κύρια ευθύνη, γιατί  αυτοί  ζέσταναν  το  φίδι και το έβγαλαν από τη χειμερία  νάρκη με  τις πολιτικές τους και τα μέτρα τους.

Όλοι, οι αντιφασίστες, οι δημοκράτες, οι πατριώτες και οι αγωνιστές για τα δίκαια των πολιτών και του λαού, όλοι που απεχθάνονται το  φασισμό, θα πρέπει να ανατρέψουν και να  ξεκάμουν τις  πηγές  που τροφοδοτούν και εκτρέφουν το φασισμό.       

Γαβριήλ Μανωλάτος