Γαβριήλ Μανωλάτος: “Μικρόνοες χωρίς ηγετικές ικανότητες”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 10:25

Γαβριήλ Μανωλάτος: “Μικρόνοες χωρίς ηγετικές ικανότητες”

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕΖ΄ ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Τρία χρόνια τώρα και τα δεινά που υφιστάμεθα σαν λαός και σαν έθνος πλησιάζουν εκείνα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής Κατοχής.Η Ελλάδα μας μετατράπηκε σε αποικία χρέους των ιδίων των συμμάχων της από τις ίδιες τις κυβερνήσεις της. Οι πολιτικοί μας θέτουν τις αγορές πάνω από λαό και τη δημοκρατία και ακόμη πάνω και από τη νομιμότητα. Οι πολιτικοί μας εξαιρούν εαυτούς από τους νόμους και την υποχρέωση να τηρούν τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις τους προς το λαό. Άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Μας σώζουν λένε εμάς και την πατρίδα, τη στιγμή που εμάς σαν λαό μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και την απόγνωση, ενώ την πατρίδα την κατάντησαν αποικία χρέους και εκμετάλλευσης.

Εδώ και μερικά χρόνια μάς κυβερνά μια παρέα πολιτικών μειωμένης αντίληψης και ικανότητας, χωρίς ηγετικά στοιχεία, χωρίς στόχους, χωρίς ιδανικά και οράματα. Η μοναδική τους επιδίωξη είναι η νομή της εξουσίας. Το πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να διαχειριστεί τις τύχες μας και το μέλλον τού λαού και της χώρας μας. Μας κυβερνούν μικρόνοες και ανεπαρκείς, μικρόψυχοι και ψευδολόγοι, θλιβερές φιγούρες, ανεκδιήγητοι, ανάξιοι, επικίνδυνοι. Συνεπικουρούμενοι από τους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους-αναλυτές των μεγάλων καναλιών και μέσων ενημέρωσης, που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από φαιδροί κλόουν και άθλιοι προπαγανδιστές, κατέστησαν την Ελλάδα, οι ξενόδουλοι αυτοί, έρμαια των πράξεών τους και της ανικανότητάς τους.


Βαριές οι κατηγορίες και οι χαρακτηρισμοί. Με αίσθημα ευθύνης δέχομαι το βάρος τους... Πιο βαριά όμως, τα δεινά που επιφορτώθηκαν στους ώμους του λαού και της πατρίδας. Δεν είναι από φανατισμό ούτε από κακία ή μίσος. Είναι όμως από αγανάκτηση και θυμό.


Όλα τα μέτρα και τα μνημόνια που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα και όλες οι θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός αυτά τα τρία χρόνια, είναι μέτρα και θυσίες που δεν οδήγησαν πουθενά. Απεναντίας, μας οδήγησαν πιο βαθειά σε σκοτεινό και μακρύ τούνελ, που δεν ξέρουμε που οδηγεί, που δεν ξέρει κανείς που τελικά καταλήγει.
Και ενώ καταρρέει η οικονομία και η κοινωνία, αυτοί καυχώνται και επιχαίρονται, ψευδολογούν και εκφοβίζουν, εκβιάζουν και τρομοκρατούν, μας εμπαίζουν και θέτουν εκβιαστικά διλήμματα.


Ζούμε καθημερινά την αδυσώπητη πραγματικότητα. Ας μη το επιτρέψουμε άλλο. Ας μην αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας ξεφύγουμε από το φόβο και ας αφήσουμε την απάθεια και την ανεκτικότητα.

Ας αγανακτήσουμε επί τέλους. Ας ξεσηκωθούμε και ας ανατρέψουμε την αθλιότητα μαζί και αυτούς που είναι υπεύθυνοι. Ας μη γίνουμε, με την ανοχή μας, συνένοχοι του εγκλήματος που διαπράττεται εις βάρος της πατρίδας και του λαού.

Φίλοι συμπολίτες, ολοκληρώθηκε μια σειρά επτά άρθρων μου, φέρνοντας στην επιφάνεια την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Κάθε άρθρο θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε μέγεθος βιβλίου. Η πατρίδα βρίσκεται πράγματι σε πολύ δύσκολη θέση και η κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. Υποστήριξα τις θέσεις μου με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Όπου επικαλέστηκα οικονομικά μεγέθη ή την οικονομική θεωρία για να στηρίξω τις θέσεις μου, το έκανα με τρόπο ώστε να γίνουν κατανοητά από τον απλό αναγνώστη. Προσπάθησα χωρίς φανατισμό και χωρίς υπερβολές να περιγράψω και να αναδείξω την πραγματικότητα, αυτήν που διάφοροι προσπαθούν να κρύψουν. Στο τελευταίο άρθρο ωστόσο, άφησα τα συναισθήματά μου να διαφανούν ελεύθερα. Κρίνετέ με, με επιείκεια.


Εύχομαι στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξω άρθρα σχετικά με την άνθιση της Ελληνικής Οικονομίας.

Για τα σχόλιά σας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.