Μικέλης Μαφρέδας: Μάιος 2014 - Αλλαγή σελίδας στον Δήμο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 12:11

Τον Μάιο του 2014 θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις εκλογές αυτές καλούμαστε να επιλέξουμε δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο, για την επόμενη πενταετία. Θα μου πει κάποιος πως είναι νωρίς ακόμη να αναφέρω αυτά τα πράγματα. Για τη δημοτική κίνηση «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» δεν είναι νωρίς. Έχουμε αρχίσει ήδη τις συζητήσεις σε όλο το νησί, προκειμένου να παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα στον κόσμο, ένα όσο το δυνατόν ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του δήμου μας.

Είμαστε μία πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση, που περιλαμβάνει ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές καταβολές και που μας ενώνει η επιθυμία να ανασυγκροτήσουμε τον τόπο μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

Επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης είναι ο τέως δήμαρχος Λειβαθούς, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ένας αυτοδημιούργητος πετυχημένος επιχειρηματίας που ασχολείται με τα κοινά από μικρό παιδί με ανιδιοτέλεια. Είναι προσιτός από όλους και ποτέ δεν λειτουργεί εν θερμώ, αλλά πάντα με ψυχραιμία. Εχει δε γνώση, εμπειρία και την ικανότητα σε συνεργασία με τους συνεργάτες του να προχωρήσει ο δήμος μας προς τα εμπρός. Σε μία εποχή που η τοπική αυτοδιοίκηση βάλλεται από παντού (Κυβέρνηση, δανειστές κ.λ.π.) και υπάρχει κίνδυνος σε λίγο καιρό να μην μπορεί να παράσχει στους δημότες βασικές υπηρεσίες, η κίνησή μας εγγυάται την καθημερινή μάχη για την λύση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων.

Εγω προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από τον αριθμό και την ποιότητα των στελεχών μας και παλιά και νέα στελέχη είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τον σκληρό πυρήνα αυτής της πολιτικής και να αποτρέψουμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους τοκογλύφους δανειστές.

Μπορούμε ακόμα να πείσουμε ότι υπάρχουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, λύσεις πρακτικές που δεν χρειάζεται απαραίτητα πολλά χρήματα (π.χ. να είναι επισκευασμένα τα μηχανήματα του δήμου ή να τοποθετηθούν σε όσες τοπικές κοινότητες χρειάζεται τηλεφωνικές γραμμές (internet), ώστε να είναι δυνατή παντού η ηλεκτρονική συνταγογράφιση και να μην αναγκάζονται οι δημότες μας πολλές φορές ανήμποροι να μεταφέρονται σε άλλα χωριά για να γράψουν τα φάρμακά τους).

Καλώ τους δημότες της Κεφαλονιάς όπου και αν ανήκουν να πυκνώσουν τις τάξεις της ανεξάρτητης κίνησής μας , ώστε όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα και ο λαός μας να αρχίσει πάλι να χαμογελά και να έχει αισιοδοξία.

ΥΓ.: Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για τα όσα ειρωνικά διάβασα τις τελευταίες μέρες στον ημερήσιο Τύπο της Κεφαλονιάς, σχετικά με την προσχώρηση στην κίνησή μας των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Λακήθρας και Μεταξάτων Γιάννη Κωνσταντάτου και Βαγγέλη Μοσχόπουλου. Τους απαντώ ότι οι πρόεδροι αυτοί , όπως και όλοι οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, είναι ήρωες και αγωνίζονται νυχθημερόν με πενιχρά μέσα για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων των κοινοτήτων τους και χρειάζεται από μερικούς μεγαλύτερος σεβασμός.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών