Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ιωάννης Μεσολωράς:''Ομοφυλοφιλία - Σεξουαλικότητα, Παύλος και Φρόυντ''

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 09:08

Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ιωάννης Μεσολωράς:''Ομοφυλοφιλία - Σεξουαλικότητα,  Παύλος και Φρόυντ''

Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ιωάννης Δ. Μεσολωράς

Παύλος: Απόστολος Ιησού Χριστού. Σίγκμουντ Φρόυντ: Αυστριακός φυσιολόγος Νευρολόγος –Ψυχίατρος θεμελιωτής της ψυχανάλυσης. 1856-1939.

Ο Παύλος λέγει: Δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας۰ αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν۰ομοίως τε και οι άρρενες, αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας, εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι, και την αντιμισθίαν ήν έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες: Επιστολή προς Ρωμαίους Κεφ. Α στ. 26-27

Και σε μετάφραση: Γι΄αυτό τους παράδωσε ο Θεός σε επαίσχυντα πάθη: Οι γυναίκες αντικατέστησαν τις φυσικές σχέσεις με αφύσικες۰ το ίδιο και οι άνδρες۰ άφησαν την φυσική σχέση με τη γυναίκα, και φλογίστηκαν με σφοδρό πάθος ο ένας για τον άλλο, διαπράττοντας ασχήμιες αρσενικοί μ΄ αρσενικούς, και πληρώνοντας έτσι με το ίδιο τους το σώμα το τίμημα που ταίριαζε στην πλάνη τους.

Σχόλια: Ο Παύλος αναφέρεται στους εθνικούς της εποχής του, της ρωμαϊκής κυριαρχίας, για τους οποίους οι Εβραίοι πίστευαν ότι, μη έχοντες τον νόμο του Θεού, είχαν εγκαταλειφτεί από Αυτόν, και είχαν παραδοθεί στα άτιμα πάθη τους με αποτέλεσμα» την απώλεια, σύμφωνα με το «οι μακρύνοντες εαυτούς από σου απολούνται (Ψαλμ. 72 στ. 27) Και είχαν προ οφθαλμών το γεγονός της καταστροφής των σοδομικών πόλεων Σοδόμων και Γομόρρων. ( Γεν. ΙΘ΄ 1-25).

Επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η ομοφυλοφιλία και η θηλυπρέπεια βρίσκονταν σε μεγάλη έξαρση και συνέβαλαν στην παρακμή και πτώση του Ρωμαϊκού κόσμου, καθώς λέγει ο Ιταλός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας ιστορικός Roberto de Matei: «Επιδημία ομοφυλοφιλίας και θηλυπρέπειας κρυβόταν πίσω από την παρακμή και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» ( Archaeology Newsroom 11 Απριλίου 2011).

Ο Δυτικός Κόσμος παραδομένος στα άτιμα πάθη του (πάθη ατιμίας) αποχριστιανίζεται, εξαθλιώνεται, παρακμάζει, γηράσκει και συρρικνώνεται. Οι άνδρες άφησαν την φυσικήν χρήσιν της θηλείας, άφησαν την γυναίκα, και ανίκανοι να μαγειρέψουν την ζωή μαζί της θέλουν να την κάνουν κονσέρβα που θα την ανοίγουν και θα βγάζουν παιδιά! -παρένθετη μητέρα-

Τέτοιος κόσμος στον οποίο έχουν αποχαλιναγωγηθεί οι σεξουαλικἐς παρορμήσεις τι μέλλον μπορεί να έχει; Που οδηγείται ο περίφημος πολιτισμός του Δυτικού κόσμου ; Ο Σίγκμουντ Φρόυντ έχει πει:

«Η κοινωνία δε μπορεί να φανταστεί μεγαλύτερη απειλή για τον πολιτισμό της από εκείνη που θα προερχόταν από την απελευθέρωση των σεξουαλικών παρορμήσεων και την επιστροφή τους στον αρχικό τους σκοπό».( Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση. Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 12) .

Πού οδηγείς, τον πολιτισμό της Ελλάδος, γοητευμένε από τα φληναφήματα των αγαπολόγων, δικαιωματιστών, ψευτοδημοκρατών, Πρωθυπουργέ ; Θυμήσου: Primum vivere deinde Philosofari = πρωτίστως ζειν και είτα φιλοσοφείν, πρώτα η ζωή και μετά οι «φιλοσοφίες». Και το ζην προκύπτει από τη σύζευξη ανδρός και γυναικός, από μάνα και πατέρα. Σφίξε το χέρι του φιλότιμου και φιλότεκνου Έλληνα πατέρα, σκύψε και φίλησε το χέρι της ιέρειας της ζωής, της Ελληνίδας Μάνας, και άφησε την ιερή τούτη λέξη να τραγουδιέται στα χείλη των παιδιών. Έασον τους ευρωπαίους με τις παρένθετες μητέρες, αυτοί «πάντες εξέκλειναν, άμα ηχρειώθησαν (Ρωμ.Α, 12). Ο πολιτισμός τους απειλείται από την απελευθέρωση των διεστραμμένων σεξουαλικών παρορμήσεων τους, όπως έχει προφητεύσει ο δικός τους ο Φρόυντ. Δες κάποιους άλλους λαούς -Εβραἰους, Ρώσους,, Τούρκους, Μουσουλμάνους, Ασιάτες, Αφρικανούς- που δεν βίασαν την φύση, και που «αυξάνονται και πληθύνονται» και θα «κατακυριεύσουν την γην».