Μικέλης Μαφρέδας: «Προκλητική εκποίηση από την Κυβέρνηση της κρατικής περιουσίας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 11:23

Άρθρο του Μικέλη Μαφρέδα Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να εκποιήσει με ελάχιστα ανταλλάγματα την κρατική περιουσία που οφείλει την ύπαρξή της στον ιδρώτα πολλών γενεών εργαζομένων ή επιχειρήσεων που εξαγοράστηκαν από το κράτος πληρώνοντας αδρά από τα χρήματα των εργαζομένων τους προηγούμενους ιδιοκτήτες που τους είχαν φαλιρίσει (Ναυπηγεία, Ολυμπιακή Αεροπορία, Τράπεζες, Ορυχεία κ.λ.π.). Με τι εργαλεία έστω αυτό το καπιταλιστικό κράτος θα προχωρήσει σε κάποια ανάπτυξη, όταν θα μείνει καμένη γη.

Τρέχουν να ξεπουλήσουν, όλες τις μεγάλες υποδομές στρατηγικής σημασίας που έχουν σχέση ακόμη και με την Εθνική Άμυνα (Λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, δρόμοι, νερό, ενέργεια, τράπεζες, νησιά κ.λ.π.), θα πουν μερικοί ότι αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις για ψηφοθηρικούς λόγους ή υπήρχαν εκτροφεία σκανδάλων.
Αυτά μπορεί να χτυπηθούν αν υπάρχει πολιτική βούληση π.χ. την προηγούμενη δεκαετία το κράτος έπρεπε να επιβάλει την μεταφορά υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτήριο στου Ρέντη για να μην πληρώνει τεράστια ενοίκια και να μην ενδώσει στους συνδικαλιστές που αρνούνται να μετακινηθούν.

Τρέχουν να εκποιήσουν την κρατική περιουσία οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε, αδιαφορώντας σε τι καθεστώς εργασίας θα βρεθούν οι έλληνες εργαζόμενοι. Προσπαθούν με τρόπο να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν σύστημα σχεδόν εθελοδουλίας.

Πρόθυμοι «αγοραστές» οι δυτικοί «σύμμαχοί» μας, οι ρωσοεβραίοι ολιγάρχες που εν μία νυκτί οικειοποιήθηκαν τον ιδρώτα και το αίμα του σοβιετικού λαού, οι καυκάσιοι δικτάτορες, οι κινέζοι οπορτουνιστές, ρεβιζιονιστές, που επικράτησαν μετά το θάνατο του μεγάλου Μάο Τσε Τουνγκ, αλλά και οι ισλαμοφασίστες του περσικού κόλπου.

Η ιστορία είναι παλιά από την πρώτη θητεία του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία που αντί να δημεύσει δια ροπάλου την βασιλική κινητή και ακίνητη περιουσία, 8 χρόνια δεν τελείωσε την καταγραφή με αποτέλεσμα να βρει ευκαιρία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να χαρίσει τα κινητά αντικείμενα αμύθητης αξίας (αρχαία, χρυσαφικά, πίνακες έπιπλα κλ.π στον τέως). Οι πιο παλιοί θυμόμαστε τα κοντέινερ στον Πειραιά με κατεύθυνση το Λονδίνο.

Αντί τα αντικείμενα αυτά σήμερα να εκτίθενται ως μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου, τα εκποιεί ο τέως για να διάγει πολυτελή άνετο βίο. Ήρθε και η Κυβέρνηση Σημίτη και τον αποζημίωσε με πολλά δις δραχμές για την ακίνητη περιουσία, που και αυτή φαντάζομαι σήμερα θα είναι προς εκποίηση.

Είχαμε τα τσιμέντα ΑΓΕΧ ΗΡΑΚΛΗΣ, που το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί ότι θα τα επαναφέρει υπό δημόσιο έλεγχο, χωρίς αυτό φυσικά να γίνει ποτέ. Πρέπει το σημερινό χρεοκοπημένο πολιτικά και οικονομικά ΠΑΣΟΚ, να κάνει την αυτολογοκρισία του για την πολιτική του, που ήταν βγάλε φλας αριστερά και στρίψε... δεξιά!

Η δημοκρατική οδός προς το σοσιαλισμό, βάλτωσε στην άμμο της σοσιαλδημοκρατίας απογοητεύοντας τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Από τον Σαμαρά και την παρέα του δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο είναι συνεπείς στην ιδεολογία τους, ένα αποκρουστικό και ανάλγητο κοινωνικό πρόσωπο.

Α, ξέχασα την παρέα συμπληρώνει και ο Κουβέλης, κληρονόμος του ιστορικού ΚΚΕ Εσωτερικού που μίλαγες για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας με δημοκρατικές διαδικασίες και που σήμερα όλα αυτά που αποφασίζονται τα επικροτεί.
Ακούω να λένε ότι το κράτος πρέπει να αξιοποιήσει που διαθέτει ώστε να μην πληρώνει τόσα ενοίκια. Σωστό αυτό, τώρα μας λένε να εκποιήσουμε μεγάλα ακίνητα του δημοσίου (Νοσοκομεία, δικαστήρια, ΓΑΔΑ κλπ) και στη συνέχεια να τα ενοικιάσουν από τους νέους ιδιοκτήτες. Θέλουν να μας τρελάνουν. Δεν πρέπει να το πετύχουν να αδρανοποιήσουν τον κόσμο και να τον κάνουν ακτιβιστή του καναπέ.

Πρέπει ο κόσμος να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει στην καπιταλιστική αντεπίθεση. Πρέπει να καταλάβουν ότι η μαζική φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού, οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης, η μαζικοποίηση αστέγων ζητιάνων ανασφάλιστων, η κατάρρευση των δομών πρόνοιας, η εκποίηση δημόσιας περιουσίας και φυσικών πόρων, η πλήρης δηλαδή κατάρρευση του κράτους είναι τρομοκρατική πράξη που φτάνει μέχρι τις παρυφές της γενοκτονίας και ο τρόμος τρόμο τρέφει!

Οι νόμιμες απάτες κάποτε θα σταματήσουν. Κάποια στιγμή θα ανοίξουν οι μεγάλες λεωφόροι, όπου ο αξιοπρεπής άνθρωπος θα προχωρήσει για να οικοδομήσει μία καλύτερη κοινωνία, παρότι είναι δύσκολο ο σοσιαλισμός να εγκαθιδρυθεί άμεσα στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος με κάλπες. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε σκέψη και παιδεία να συμπορευτούν μαζί, γιατί όπως είπε και ο μεγάλος κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος «Παιδεία χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος και σκέψη χωρίς παιδεία είναι επικίνδυνη».

• Ο Μικέλης Μαφρέδας είναι ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών.