Ο Γ. Διγαλέτος για το «Μουσείο της ελιάς» στα Μακρυώτικα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 08:49

Ο Γ. Διγαλέτος για το «Μουσείο της ελιάς» στα Μακρυώτικα

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα στο δήμο μας στις 8 του Ιούλη.

Συγκεκριμένα στα Μακρυώτικα της Πυλάρου επαναλειτούργησε ο χώρος «μουσείο της ελιάς».

Χώρος αφιερωμένος στον καρπό του δέντρου που έχει το δικό του μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου μας, του νησιού μας, της χώρας μας.

Με απογοήτευση όμως είδα τον ελάχιστο όγκο που προσέδωσε η Νέα Δημοτική αρχή στην εναρκτήρια τελετή επαναλειτουργίας του χώρου…

Φτωχή και σκέτη εκδήλωση μας παρουσίασαν, … διαδικαστικού χαρακτήρα, για ένα προϊόν που η φύση μας επέλεξε να μας εμπιστευτεί για να καθορίσει τον πολιτισμό μας, την οικονομία μας και την ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Η έμπνευση συμπολιτών μας να δημιουργήσουν ένα χώρο που θα τιμά το πολύτιμο αυτό συστατικό στοιχείο της φύσης και του πολιτισμού του νησιού μας, μάλλον κατέπεσε σε χέρια που δεν αντιλαμβάνονται και δεν αξιοποιούν ανάλογα μεγέθη και έννοιες, συνιστώσες  που θα δημιουργήσουν τη νέα πραγματικότητα για τους δημότες και τις δημότισσες του δήμου Σάμης.

Δυστυχώς εξυπηρετούμενος σκοπός, όπως φάνηκε σε κάποιο τοπικό μέσο, η απαθανάτιση της παρουσίας κάποιων αιρετών  αποβλέποντας στη χρησιμότητά της στο επόμενο προεκλογικό διάστημα.

Κρίμα γιατί σαν «δημοτική αναγέννηση» είχαμε τονίσει ιδιαίτερα τη σημασία του έργου και είχαμε οραματιστεί διαφορετική την επαναλειτουργία του.

Ας είναι,… ακόμα μία απογοήτευση από τη διαχείριση αυτής της δημοτικής αρχής.

Ελπίζω ότι κατά την συνεδρίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της τετραετούς θητείας,.. που συνηθίζεται,… θα μας δοθούν τα στοιχεία των όσων πραγματοποιήθηκαν και τα οποία δεν βλέπουμε και των όσων προγραμματίστηκαν χωρίς την ενημέρωση μας.

Αντίστοιχη συνεδρίαση αφορά και τις τοπικές κοινότητες ασφαλώς,.. όπου τα κατά τόπους συμβούλια θα πρέπει να μας εξηγήσουν και να καλύψουν απορίες μας για την τετραετή λειτουργία τους.

Αλλιώς το ραντεβού του Οκτώβρη θα είναι «ραντεβού στα τυφλά» !

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                     11/7/2023