Σοφία Αράβου-Παπαδάτου: Ατομικισμός - Ολισμός σημειώσατε 1

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 15:12

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου: Ατομικισμός - Ολισμός σημειώσατε 1

Γράφει η Σοφία Αράβου-Παπαδάτου

Ατομικισμός - Ολισμός σημειώσατε 1

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, απόδειξαν περίτρανα αυτό που έχουμε άριστα διδαχτεί ως λαός, «ο καθένας για την πάρτη του», «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και άλλα ανθρωπιστικά.

Δεν μας νοιάζει, όταν βγούμε από πολέμους, μνημόνια, χούντες κλπ, τι ποιεί η αριστερά μας σε σχέση με τη δεξιά μας. Τα δυο μας χέρια αδύνατον να συνεργαστούν μεταξύ τους, κλασσικός σπαστικός εγκέφαλος, δυο χέρια που πρέπει να πιάσουν το ίδιο ποτήρι, αποκλείεται να το καταφέρουν!

Τι μας νοιάζει εμάς ποιος θα μεγαλώσει τα βρέφη και τα μωρά μας! Η «αγία οικογένεια» θα κάνει τα πάντα να μυήσει τα παιδιά στα χούγια της! Παιδιά υποταγμένα να κάνουν τα θελήματα στους «οικογενειακούς σωτήρες». Στην εσχάτη, θα απευθυνθούμε σε «ανειδίκευτους εργάτες» βρεφονηπιοκόμους, μην τυχόν και σπαταληθεί φράγκο από την οικογενειακή περιουσία, για κοινό καλό σκοπό.

- Έτσι θέλεις μεσαία και «μικρομέγαλη» τάξη; Κάνε ότι γουστάρεις, ημείς οι εκ γενετής πλούσιοι και ολίγοι,  μπορούμε να έχουμε τους καλύτερους για τα παιδιά μας! Δε θες εκπαιδευμένη νταντά στη γειτονιά, κάντο μόνη σου «παναγία οικογένεια» κι έννοια σου!

-Θέλεις να ξεσκατίζεις μόνος σου τους ανίατους γέροντες και χρόνια ασθενείς, μη και σπαταληθεί η ακίνητη και κινητή περιουσία που κληρονόμησες «γλύφοντας» τους δικούς σου γέροντες; 

 Ε ναι, άντε στα πολύ βαριά και έσχατα να νοικιάσεις καμιά δυστυχισμένη πρόσφυγα-διωγμένη, να σου κάνει τη βρώμικη δουλειά. Έτσι κατάλαβες, δηλαδή τίποτα δεν κατάλαβες από αυτά που διδάσκει η θρησκεία μας. Σου μιλάει για ανθρωπισμό και αγάπη και εσύ το ερμηνεύεις ανταγωνισμό, διαγκωνισμό, «η κατσίκα του γείτονα που πρέπει να εξαφανίσεις» και άλλα εκμεταλλευτικά της παρτέντζας μας.

Τώρα όμως που ανέρχονται, (τι ανέρχονται, ανήλθαν), οι κοινωνίες του Ολισμού, της συνεργασίας; Η Ασία και πέριξ, πάνε για πρωτοκαθεδρία. Τα BRICS (Brasil-Russia-India-China-South Afrika κ.α), δεν είναι ανερχόμενες οικονομίες, ανήλθαν με τις ευλογίες μας!

Φτηνά-φτηνά και αθόρυβα, με άπειρη υπομονή και χωρίς ελευθερίες, γάζωσαν, ξέπλυναν δισεκατομμύρια τζιν, έκαναν σαν μυρμήγκια αυτοκινητοβιομηχανίες! Αλλά εμείς, ξιπασμένοι ατομικιστές, κορδωθήκαμε σα γύφτικα σκεπάρνια κουβαλώντας τις βιομηχανίες μας στα φτηνά και αφορολόγητα παραδείσια πουλιά! Πόσο παραπάνω να την πατήσεις με τη θέλησή σου!

-Ναι αλλά από την άλλη, οι περίφημες κοινωνίες του ολισμού, Ασιατικές και όχι μόνο, δεν έχουν ελευθερίες, ούτε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα! Δουλεύουν ασταμάτητα και αμείβονται ψίχουλα! Όποιος σηκώνει κεφάλι «κόβεται»!

Τι σου λέμε τόσο καιρό; Αριστερά με Δημοκρατία και Ελευθερία!

Τίποτα, εκεί, δοσμένος  στον Ατομικισμό (που διδάχτηκες δόξα και τιμή), με παράδειγμα τρόμου τον αποτυχημένο και λάθος ερμηνευμένο  Ολισμό. Σιγά τον ολισμό δηλαδή, που πατάει επί ισοπεδωμένων πτωμάτων, επί δικαίων και αδίκων!

Η Ελλάδα είναι η χώρα που άνθισε (εντάξει, παλιά) το Μέτρο! Σκέψου να τους διδάξουμε το κάτι τις τους!

-Ξέρω έχεις χάσει 15 χρόνια από την παραγωγική ζωή σου! Θέλεις να κερδίσεις χρόνο, από αυτούς που θα κινήσουν τα γρανάζια,  με ίδιο όφελος εννοείται, αλλά θα σε βγάλουν από τα δύσκολα, πιστεύεις!  Απ΄το τίποτα, καλά και τ΄αποφάγια, σκέφτεσαι!

Όμως, δεν υποτάχτηκες και δεν εφάρμοσες ποτέ σε έκταση, το universal μοντέλο πολυεθνικών, 12ωρων εργασιακών, σκουπίδια διατροφικών και άλλων, πλέρια «ανθρωπιστικών»! Έδιωξες τα παιδιά σου Έξω από δώ και πασχίζεις τώρα με τουριστική μονοκαλλιέργεια να ορθοποδήσεις, για τα υπόλοιπα που έμειναν εντός!  Δηλαδή εγχώριοι σερβιτόροι-μετανάστες στον τόπο μας! Ε μπράβο!

Μην υπακούσεις τώρα στο οικονομικό μοντέλο που πάει να σβήσει, που απέτυχε και πιάνεται από τα μαλλιά του.

Αριστερά και συνεργασίες με Δημοκρατία και Ελευθερία, να ψηφίσεις!

Ή τώρα θα φέρεις τον πήχυ στα μέτρα σου, ή ποτέ!

Ή τώρα, έστω στο β΄γύρο των εκλογών, θα πείσεις ή σύντομα θα μετανοήσεις.

Θα σε ευγνωμονούν πολύ γρήγορα όλοι, το θέλουν αλλά δεν το λένε με απλά λόγια! Είναι και οι «πάτρωνες» που τους φοβούνται!

Ποιος δε θέλει την Υγειά του, χωρίς μεγαλογιατρούς-καρχαρίες, χωρίς μοίρλα λαϊκίστικη και  φίσκα ράντζα- στα παμπάλαια δημόσια ιατρεία και νοσοκομεία!

Είναι στο χέρι μας να ρίξουμε τη σωστή Αριστερή (όχι αριστερίστικη) ψήφο!

Με Δημοκρατία και Ελευθερία, λέμε!