Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Η κρίση σκοτώνει τις Ελληνικές πολιτικές παρατάξεις»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 14:27

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Η κρίση σκοτώνει τις Ελληνικές πολιτικές παρατάξεις»

Αρθρο του Ευάγγελου Ευαγγελάτου

Εμείς οι Έλληνες όχι μόνο είμαστε έθνος ανάδελφο, δηλαδή ένας λαός που δεν έχει γλωσσικούς ή συγγενικούς δεσμούς με κανέναν άλλο λαό της γης, αλλά είμαστε και μεταξύ μας χωρισμένοι σε ανάδελφες πολιτικές παρατάξεις και συγκεκριμένα σε δύο κύριες δηλαδή την συντηρητική φιλελεύθερη δεξιά και την κεντρώα σοσιαλδημοκρατική και μια παραπληρωματική.

Η παραπληρωματική είναι η κοινωνική αριστερά και τα κινήματα που αν και μικρή παράταξη, είναι και αυτή χωρισμένη σε μικρότερα ανάδελφα κομμάτια.

Οι κύριες που αντιπροσωπεύουν και την πλειοψηφία του λαού στην ουσία έχουν καταργήσει στην χώρα την πάλη των τάξεων αφού τα μέλη και οι οπαδοί τους είναι από όλες τις τάξεις και κοινωνικές και μορφωτικές ομάδες, με κύριο συνεκτικό συστατικό την κοινή ιδεολογία και προστασία των "δικών μας παιδιών", πράγμα που καθιστά το χάσμα μεταξύ των παρατάξεων αγεφύρωτο.

Η διαίρεση αυτή ξεκίνησε ήδη από την εποχή του 1821 την οποία εορτάσαμε πριν λίγες μέρες με παιάνες, εμβατήρια αλλά και παρατράγουδα. Τότε ήταν που έγινε ο πρώτος χωρισμός των Ελλήνων σε αυτόχθονες (αυτοί που ήταν από τα ελευθερωμένα μέρη Μοριάς, Ρούμελη και κάποια νησιά) και σε ετερόχθονες (αυτοί που έρχονταν από τα μη ελευθερωμένα μέρη Ήπειρο, Θεσσαλία και λοιπά). Η λογική αυτή έγινε κυρίαρχη και έτσι ακολούθησαν στη συνέχεια άλλοι "αναλδεφισμοί" όπως Τρικουπικοί - Δελληγιαννικοί, Βασιλικοί - Βενιζελικοί, ΕΡΕ - Ένωση Κέντρου, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Έτσι στήθηκε η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα και τίποτε δεν την είχε αλλάξει μέχρι σήμερα. Μια σκηνή γεμάτη σκάνδαλα, εθνικές τραγωδίες, με κατηγορίες για μειωδοσίες και εθνικές προδοσίες. Παρόλα ταύτα μπόρεσαν οι Έλληνες χρησιμοποιώντας συμμάχους, Φιλέλληνες, φίλους (μια και δεν έχουμε αδελφούς) να φτάσουν μέχρι τις Βρυξέλλες και να γίνουν ένα από τα πρώτα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνιδρυτές του ευρώ με αποτέλεσμα να δεχτούν πακτωλό χρημάτων.

Εκεί είναι ακριβώς που έγινε το λάθος και αντί να προχωρήσουν εμπρός με υποδομές και επενδύσεις έκαναν βήματα πίσω για να μοιραστεί η πολιτική τάξη και όχι μόνο, τα λάφυρα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις χαμένες μέσα στην παγκοσμιοποίηση διέλαθαν της προσοχής του λαού και έτσι αντί να ακολουθήσουν μια πολιτική υγιούς ενσωμάτωσης της οικονομίας μας στην οικονομία της αγοράς ενσωμάτωσαν οι ίδιοι για δικό τους όφελος την οικονομία της χώρας. Με αποτέλεσμα η χώρα να βγει από τις αγορές και να μπει σε πολλαπλή κρίση αφού προηγουμένως γέμισε από μιζαδόρους τα υπουργεία, καταχραστές προμηθειών τα νοσοκομεία, απατεώνες τα ασφαλιστικά ταμεία, επιδόματα τοκετών σε άνδρες, τυφλούς οδηγούς,συντάξεις αναπηρίας σε μη δικαιούχους κ.α.

Έτσι διαμορφώθηκε μια κατάσταση που σκοτώνει και βυθίζει σε κρίση ταυτότητας τις κύριες πολιτικές παρατάξεις, που ευθύνονται για την κρίση, και θα έχει ως επακόλουθο την εκλογική τους συρρίκνωση. Μια συρρίκνωση που οφείλεται στο ότι παραδοσιακά τους συμμαχικά και κοινωνικά στρώματα απομακρύνονται από αυτές αφού αυτά πλήττονται βάναυσα από την κρίση. Τα δε "δικά τους παιδιά" δεν έχουν ευκαιρίες και δεν είναι εύκολο πια να βολευτούν. Έτσι πολλοί ψήφοι θα χαθούν στην αποχή και αρκετοί θα στραφούν σε εναλλακτικά κόμματα που απλά αποδεικνύουν το βαθύ ρήγμα που έχει επέλθει μέσα στις δύο κύριες πολιτικές μας παρατάξεις.

*Ο Ευάγγελος Ευαγγελάτος είναι παιδίατρος

http://eevangelatos.blogspot.gr/
fraport-mobile