"Ο Ν. Φαραντούρης εμπνέει την αυτοδύναμη kefalonia2030.gr" - Αρθρο στο Newsique.gr

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 08:58

"Ο Ν. Φαραντούρης εμπνέει την αυτοδύναμη kefalonia2030.gr" - Αρθρο στο Newsique.gr

«No retreat, no surrender». Είναι το τραγούδι του Bruce Springsteen, που μιλά περισσότερο από όλα στην ψυχή του Κεφαλονίτη, Νικόλα Φαραντούρη, όταν σκέφτεται το μέλλον του νησιού που τόσο αγαπά. «Δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε», μόνο ενωμένοι προχωρούμε. Αυτό είναι το «μότο» που χρησιμοποιεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για να περιγράψει πώς θα πετύχουν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να υλοποιήσουν αυτό που ο ίδιος συμπυκνώσει σε τρεις λέξεις: Αυτοδύναμη Κεφαλονιά 2030».

Ο αεικίνητος καθηγητής του Δικαίου της Ενέργειας, όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτές τις τρεις λέξεις. Ενέπνευσε μια ομάδα συναδέλφων του, που όλοι μαζί και πέρα από κομματικά πρόσημα, μετατρέπουν το όραμα σε δράση. Και το όνομα αυτής kefalonia2030.gr.

Η πρωτοβουλία της ομάδας παρουσιάστηκε, μαζί και με το νέο βιβλίο του Ν. Φαραντούρη, πριν λίγες μέρες στο Αργοστόλι. Στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Κέφαλος», όπου δεν έπεφτε καρφίτσα. Μάλιστα, δεν είναι αυτό το μόνο εντυπωσιακό στις μέρες που ακόμη και μεγάλα κόμματα δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν περισσότερους από μερικές δεκάδες ανθρώπους στις εκδηλώσεις τους. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το επίτευγμα, διότι η kefalonia2030.gr και ο Ν. Φαραντούρης κατάφεραν να προσελκύσουν και πάρα πολύ νέο κόσμο. Ο κόσμος συνέχισε να έρχεται ακόμη και αφού η συζήτηση είχε αρχίσει, με αποτέλεσμα στο τέλος αρκετοί την παρακολουθήσουν όρθιοι.

Το βιβλίο του Νικόλα Φαραντούρη με πρόλογο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τα τυπικά, την εκδήλωση οργάνωσαν το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και οι εκδόσεις Παπαζήση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Νικόλα Φαραντούρη: «Η Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα – Η δίνη της ακρίβειας, οι προειδοποιήσεις, οι προτάσεις για έξοδο». Είχε προηγηθεί, βέβαια, η πετυχημένη περουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΖ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προλογίζει και το βιβλίο. Σίγουρα, πρόκειται για ιδιαίτερα ενδιαφέρον έργο, αφού ο Ν. Φαραντούρης είναι είναι από τους πρώτους ειδικούς επιστήμονες που, ακόμη πριν η ενεργειακή κρίση γίνει πρώτο θέμα στα κανάλι, προειδοποιούσε ότι χτυπά την πόρτα μας. Με επιστημονικά άρθρα, με συνεχείς ομιλίες και κατατοπιστικές συνεντεύξεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή κατάσταση και πρότεινε λύσεις.

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Νικόλας Φαραντούρης, υπογράφει το βιβλίο του.

Διαβάστε την συνέχεια στο newsique.gr