Ευάγγελος Ευαγγελάτος : Ο Σαμαράς και το «κριθαρότο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 09:38

Ευάγγελος Ευαγγελάτος : Ο Σαμαράς και το «κριθαρότο»

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά η «συμβατική σοφία» τέλος.

Το δήλωσε επανειλημμένα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Από τούδε και στο εξής στην Ελλάδα θα κυριαρχεί μόνο η «μνημονιακή ανοησία».

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Χθες ενώ παρακολουθούσαμε στη κρατική τηλεόραση έναν Ιταλό σεφ να παρασκευάζει ένα ιταλικό κριθαρότο «Orzotto»  αιφνιδίως διεκόπη το πρόγραμμα για να μας δείξει η ΕΡΤ ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist (ενώπιον ενός «μπουκωμένου» ακροατηρίου) !

Έτσι, ναι μεν μείναμε με την απορία πως φτιάχνεται αυτό το δημοφιλές (ιδιαίτερα στην περιοχή Friuli Venezia Giuglia) ιταλικό πιάτο αλλά ακούγοντας τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού που μετέφερε και την άποψη και των δυο άλλων αρχηγών ότι τελειώσαμε με τη «συμβατική σοφία» μας λύθηκαν πλείστες όσες απορίες που μας  βασάνιζαν έως τώρα.

Καταλάβαμε λοιπόν αυτό που ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του ότι ενώ υπάρχει 60 % ανεργία στους νέους την ίδια στιγμή οι ξένοι τρίβουν τα μάτια τους από τα επιτεύγματά μας.

Ακόμη καταλάβαμε την απορία του ότι δεν φτιάχνουμε Nokia στην Ελλάδα ενώ θα μπορούσαμε. Ετσι κατανοήσαμε έστω και καθυστερημένα (μετά από κάποιες δεκαετίες) ότι έχουμε χάσει και την τεχνολογική επανάσταση.

Η αμφισβήτηση λοιπόν της «συμβατικής σοφίας» μας άνοιξε τα μάτια να καταλάβουμε και γενικότερα προβλήματα της πολιτικής , όπως π.χ. αυτό το φαινόμενο που κάποιοι  το περιέγραφαν ως «οι παλαβοί του ΣΥΡΙΖΑ» , δηλαδή το κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει το δικό του, πράγμα που δυσκολεύει το έργο του ταλαντούχου και αγαπητού μου Αλέξη Τσίπρα και που αγνοεί την προτροπή του βραβευμένου μας ποιητή  Γιάννη Ρίτσου :

«..να βρούμε τα λόγια που παίρνουν

το ίδιο βάρος στις καρδιές και στα χείλη

να λέμε αδελφέ μου

τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη».

Με τον αφορισμό αυτό του κυρίου Πρωθυπουργού εξηγήσαμε ακόμα την εμμονή του ΚΚΕ για (ετοιμοπαράδοτο, με το κλειδί στο χέρι Κομμουνισμό)

Δηλαδή, χωρίς τη διαμεσολάβηση των σταδίων που προβλέπεται και από την Κομμουνιστική θεωρία.  Και εξηγείται και η επιλογή του «νέου» Γραμματέα για να συνεχιστεί το «παλιό».

Χρειαζόταν και η κατάργηση της  «συμβατικής σοφίας»  για να ξαμοληθεί ακόμη και ο Λοβέρδος για να βρει οπαδούς και Κόμμα.

Αλλά και το πώς οι οπαδοί της ΑΕΚ , της ομάδας σύμβολο της προσφυγιάς, αμφισβητώντας και αυτοί με τη σειρά τους τη «συμβατική σοφία» έκαναν ντου στο Ολυμπιακό στάδιο για να πέσει η ομάδα τους και από τούδε και στο εξής να παίζει στο γήπεδο στις Κουκουβάουνες.

Και μια και λέμε για ντου να μην ξεχάσουμε και τα απαράδεκτα ντου στους μετανάστες που καμιά σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα και τη Ρωμιοσύνη που χαρακτηρίζεται όπως το τραγουδάει η δημοτική μας μούσα από το.. «σιγανά και ταπεινά».

Το μόνο λοιπόν που δεν μας εξηγεί η αμφισβήτηση της «συμβατικής σοφίας» είναι το τι έγινε με το κριθαρότο, αν πέτυχε ή κόλλησε..

Το είχαμε αφήσει στο τσιγάρισμα.

Πραγματικά και ‘γω δεν ξέρω.

Ξέρω όμως ότι πρέπει γρήγορα να ξεκολλήσουμε από αυτές τις «σοφιστείες» αν θέλουμε να μην τσιγαριστούμε όλοι οι Έλληνες για πολλά χρονιά..

eevangelatos.blogspot.gr