Μικέλης Μαφρέδας: Ενα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Τζον Λένον

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 08:37

Μικέλης Μαφρέδας: Ενα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Τζον Λένον

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, οι φίλοι της μουσικής σε όλο τον κόσμο θυμούνται τον Τζον Λένον.

Ήταν 8 Δεκέμβρη του 1981 ένας επικίνδυνος και εμμονικός θαυμαστής του, τον δολοφόνησε στην Νέα Υόρκη και στέρησε από τον πλανήτη μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσικής ιστορίας.

Ο Τζον Λένον υπήρξε κορυφαία μορφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ήταν η ψυχή των Μπιτλς, που με τη σειρά τους σημάδεψαν ανεξίτηλα την πορεία της μουσικής, ενώ με την ακτιβιστική στάση τους έστελναν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

1670329789011

Ο Τζον Λένον ήταν ένας επιδραστικός καλλιτέχνης, εμπνευσμένος, δημιουργικός, με έντονη κοινωνική πολιτική δράση. Ενδιαφερόταν για την φτώχεια, τους πολέμους, το περιβάλλον, την αδικία.

Συχνές οι δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις του, πάντα κριτικάροντας το κατεστημένο.

Την στιγμή που οι καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς το σκέφτονται να κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις, γιατί το σύστημά τους εξοβελίζει και τους τιμωρεί, αυτός ανήκε σε αυτούς που το τόλμησαν.

Στις πρωτοβουλίες του είχε πάντα συμπαραστάτη την γιαπωνέζα σύζυγό του Γιόκο Όνο.

lenon1

Σε μία εποχή όπως τη σημερινή που όλο και συχνά παγκοσμίως εμφανίζονται σκοταδιστές νέας κοπής, ο Τζον Λενον, συνεχίζει να αγαπιέται να μπαίνει στο μικροσκόπιο και να εμπνέει τις νέες γενιές, τους σύγχρονους νέους, να υψώσουν το ανάστημά τους και να δημιουργήσουν ένα ξεκάθαρο όραμα για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.

Μικέλης Μαφρέδας

Σπαρτιά

1670329788977