Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Μαζί με τη μείωση των μισθών μειώνεται και η Ελλάδα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 16:28

Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Μαζί με τη μείωση των μισθών μειώνεται και η Ελλάδα»

Αρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News Το είπαμε: στη χώρα μας μέση οδός δεν υπάρχει. Πριν δύο χρόνια, ο κύριος Παπανδρέου διαλαλούσε ότι η χώρα μας βυθίζεται, όπως ο Τιτανικός, λόγω διαφθοράς. Τώρα, κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι το φθινόπωρο η Ελλάδα θα "απογειωθεί". Πάντως, το ΔΝΤ προβλέπει για φέτος ύφεση 6% και του χρόνου 1% -2%! Αν, λοιπόν, αυτό κάποιοι το λένε "απογείωση", εγώ το αποκαλώ "εξαΰλωση".

Δυστυχώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Όσοι καταφέρουν να έχουν έναν μισθό ή μία σύνταξη, μετά τις μειώσεις, τον πληθωρισμό και την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, διαπιστώνουν ότι η αγοραστική του αξία έχει μειωθεί πάνω από 50% και φυσικά θα συνεχίσει να μειώνεται.

Είναι όμως άξιον απορίας γιατί, ενώ υπάρχουν κεφάλαια του ΕΣΠΑ ύψους ένα δις ευρώ, τα οποία είναι «παρκαρισμένα» και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς, αυτά δεν διοχετεύονται στα κοινωνικά ταμεία. Είναι επίσης λυπηρό, η τεράστια ακίνητη περιουσία του δημοσίου να μένει εντελώς αναξιοποίητη. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά όπως φαίνεται καίριες θέσεις καταλαμβάνονται από άνεργους πολιτικούς φίλους ή αποτυχημένους επιχειρηματίες που έχουν παντελή έλλειψη δημιουργικών ικανοτήτων.

Σχετικά τώρα με τους αναμενόμενους επενδυτές, άδικα τους αναμένουμε. Γιατί κανείς δεν επενδύει σε μία χώρα που αλλάζει τα φορολογικά νομοσχέδια σαν τα πουκάμισα, όπως επίσης κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα που οι τράπεζές της όχι μόνο δεν δανείζουν, αλλά οι ίδιες χρήζουν άμεσου δανεισμού και ανακεφαλαιοποίησης. Και τέλος, κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα όταν γνωρίζει ότι μπορεί να «μπλέξει» άνευ λόγου με το Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο με χαρά αναλαμβάνει να τον ταλαιπωρήσει, όπως άλλωστε η Εφορία Αρχαιοτήτων, το Δασαρχείο, το Λιμεναρχείο, η Εφορία, η Πολεοδομία, κ.ο.κ.

Κανείς, τέλος, δεν θα επενδύσει σε μία χώρα της οποίας η γραφειοκρατία θεωρεί «θρασύ» όποιον διανοηθεί να επενδύσει χωρίς να λαδώσει και η οποία μάλιστα είναι οπλισμένη και με επτά χιλιάδες επίορκους υπάλληλους, οι οποίοι παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους. Όπως εξ άλλου ακλόνητες παραμένουν στις θέσεις τους και οι 70 χωματερές που μας επιφέρουν 70 χιλιάδες ευρώ πρόστιμα ημερησίως, έκαστη! Βλέπετε; Λεφτά για τις χωματερές υπάρχουν! (Η υπόθεση με τον Εμίρη του Κατάρ έχει άρωμα κωμωδίας. Δεν του πουλάμε και το νησάκι Βούβαλο του Αμβρακικού, ώστε για να αποκτήσει όνομα και η παράσταση;).

Σημείωση
Το 2011 γεννηθήκαν στην Ελλάδα 107.000 παιδιά, το 2012 μόλις 91.000 και οι θάνατοι στο ύψος τους... 112.000. Δυστυχώς, μαζί με τη μείωση των μισθών μειώνεται και η Ελλάδα.