Μια πρόταση του Ρωσσέτου Λούζη για Ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 12:00

Μια πρόταση του Ρωσσέτου Λούζη για Ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κεφαλονιάς

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

2022   Μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες για τον τόπο μας , και όχι μόνο . Δυσκολίες που οφείλονται στην Πανδημία το Κορωνοϊού και την διαχείρισή του, τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες αυτής , την οικονομική και ενεργειακή κρίση, κά.

Η διετία που πέρασε , χειροτέρεψε την απομόνωση των ανθρώπων  , την αποστασιοποίηση από τα κοινά και αποξένωσε τους πολίτες από οτιδήποτε άλλο, πλην της προσπάθειας για την επιβίωση , την προστασία της υγείας  , της δικής του και των δικών του ανθρώπων . Και μέχρι εδώ , είναι λογικό και θεμιτό .  Και ψυχολογία όλων μας , σίγουρα , έχει επηρεαστεί , ΕΛΠΊΖΩ ΌΧΙ ΑΝΕΠΑΝΌΡΘΩΤΑ.

Όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι μέσα στην άνοιξη η Πανδημία θα έχει με κάποιο τρόπο ελεγχθεί , και θα ξαναμπούμε σε πορεία μιας κάποιας κανονικότητας . Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να βελτιώσουμε την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα , και πάνω απ’ όλα να έρθουμε κοντά , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιπαλέψουμε την δύσκολη και πολύ περίπλοκη κατάσταση της εποχής που ζούμε και να προσπαθήσουμε να την βελτιώσουμε και να δώσουμε λύσεις .

Οι άνθρωποι του πολιτισμού , πρέπει να μπουν μπροστά για να φέρουν όλους μας πιο κοντά και να προσπαθήσουν να γιατρέψουν τουλάχιστον την ψυχολογία μας και να πάρουμε δύναμη για τα υπόλοιπα . Η καθεμία και ο καθένας από τον σύλλογό του , από το μετερίζι του , ας προσπαθήσουμε να φέρουμε πάλι το επίπεδο του πολιτισμού μας εκεί που του αξίζει .

Όμως εγώ πιστεύω ακράδαντα , ότι οι εποχές ΑΠΑΙΤΟΥΝ μεγαλύτερο συντονισμό , συνεργασίες και κοινή δράση , προγραμματισμό και διεκδικήσεις . Ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος  ( μουσικός, χορευτικός , θεατρικός , τοπικός ,κλπ. ), από μόνος του , λίγα θα καταφέρει , μπροστά στις μεγάλες απαιτήσεις και δυσκολίες της εποχής .

Από κοινού , με συντονισμένες , μελετημένες κινήσεις μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα !

Αναλογίζομαι λοιπόν , και όσο περισσότερο το σκέφτομαι , πιο πολύ το πιστεύω  , ότι μια ΕΝΩΣΗ των πολιτιστικών συλλόγων , χωρίς να διαλυθούν οι υπάρχοντες σύλλογοι ,  αλλά με ισότιμη εκπροσώπησή τους , θα φέρει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα και αποτελέσματα .

Καλύτερο προγραμματισμό και συνεργασίες , κοινές μεγάλες εκδηλώσεις σε όλο το νησί , πετυχημένες διεκδικήσεις σε αιτήματα υποδομών και χρηματοδότησης , καθιέρωση πολιτιστικών θεσμών για όλες τις τέχνες , μεγαλύτερη κοινωνική παρέμβαση σε θέματα που απασχολών τους συμπολίτες μας , καλύτερη συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια, προβολή του νησιού μέσα από τον πολιτισμό , κλπ.

Πιστεύω ότι οι σύλλογοι πρέπει να συναντηθούν και να μεθοδεύσουν την ίδρυση μιας τέτοιας ΕΝΩΣΗΣ, σύντομα. Εμπειρία υπάρχει από άλλους νομούς της χώρας , αλλά και στο νησί είναι πολλοί οι φίλοι που μπορούν άξια να επιχειρήσουν και να τα καταφέρουν σε αυτή την υπόθεση .  Ας τολμήσουμε λοιπόν αρχικά να βρεθούμε με καλή διάθεση και αγάπη για τον τόπο μας και θα τα καταφέρουμε .

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ