Με αφορμή ενα πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κεφαλονιά...

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:04

Με αφορμή ενα πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κεφαλονιά...

Πριν λίγο καιρό μιά γνωστή μου ζήτησε την βοήθειά μου λόγω της ενδοοικογενειακής βίας που είχε υποστεί αυτή και τα παιδιά της από τόν  άντρα της.

Επειδή δέν ήξερα πως να αντιμετωπίσω την κατάσταση απευθύνθηκα σε φίλη μου που είναι κοινωνική λειτουργός.  Εκείνη με καθοδήγησε να απευθυνθούμε για βοήθεια στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κεφαλλονιάς στο Αργοστόλι (τηλ. 2671-020022).

Το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου μας αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, συμβουλεύοντάς μας να απευθυνθούμε αρχικά στο Νοσοκομείο, όπου και βεβαιώθηκε η βίαιη σωματική συμπεριφορά του άντρα κατά της γυναίκας και των παιδιών του και εν συνεχεία στην Αστυνομία για υποβολή μήνυσης και τα σχετικά.

Η συμπεριφορά του υπεύθυνου αξιωματικού της Αστυνομίας ήταν υποδειγματική, πράγμα που βοήθησε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εν συνεχεία έπρεπε να αναζητηθεί κατάλυμα ώστε να παραμείνουν με ασφάλεια για λίγες μέρες μέχρι να βρεθεί ξενώνας κατάλληλος για να τους φιλοξενήσει.  Εδώ, υπήρξαν αρκετές δυσκολίες αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη από κανέναν φορέα ( Δήμο, Εκκλησία κλπ) για ύπαρξη ενός τουλάχιστον κατάλληλου χώρου στο Αργοστόλι για ανάλογες περιπτώσεις.

Η μητέρα με τα παιδιά έφυγαν μετά από λίγες μέρες αφού βρέθηκε κατάλληλος ξενώνας να τους φιλοξενήσει και να τους βοηθήσει να οργανώσουν μια νέα καλύτερη ζωή.

Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος της όλης προσπάθειας, για μεγάλο μέρος του οποίου θα ευθύνονται οι ίδιοι οι παθόντες στο μέτρο που είναι πρόθυμοι να δεχτούν την βοήθεια που τους δίδεται, το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Κεφαλλονιάς εκτελεί την αποστολή του με απόλυτο επαγγελματισμό και πραγματικό ενδιαφέρον αλλά και με αγάπη γι αυτούς που έχουν ανάγκη.

Και τούς αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο!!!

Όλες λοιπόν οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια να μην διστάζουν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Θα βρούν την μέγιστη συμπαράσταση.

Ε. Β.