Λευτέρης Στελλάτος: Μία πρόταση για το πρόβλημα στέγασης για γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς & φοιτητές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 10:35

Λευτέρης Στελλάτος: Μία πρόταση για το πρόβλημα στέγασης για γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς & φοιτητές

Παρατηρώντας ως πολίτης της Νήσου το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται με την έλλειψη στέγασης για το κάθε Ιατρό, νοσηλευτή, εκπαιδευτικό, φοιτητή να έρθει να εργαστεί ή να φοιτήσει στο νησί μας, (ιδίως στο Αργοστόλι), το οποίο αποτελεί άμεσο εμπόδιο και ανασταλτικό παράγοντα έλευσης τους θα ήθελα να παραθέσω μια άποψη - πρόταση, που την έχω ξανά θέσει πολύ παλιότερα .

 Επικροτώ τη κίνηση του Δημάρχου να δώσει κίνητρο μέσω χρημάτων για τροφή και στέγαση (για τους ιατρούς) το οποίο αποτελεί μια άμεση λύση αφού επί της ουσίας δίνει μια ανάσα αλλά θεωρώ ότι δεν δύναται να διαιωνίζεται στο διηνεκές επομένως δεν αποτελεί μόνιμη λύση. Συνεπώς ήθελα να κάνω την εξής πρόταση για τους υγειονομικούς : Διαβούλευση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6 ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για τη κατεδάφιση των μη λειτουργικών και ασύμφορων προς επισκευή ακινήτων που βρίσκονται εντός του νοσοκομείου και στη θέση τους κατασκευή διαμερίσματων εύλογου εμβαδού, λειτουργικότητας και κόστους ώστε να εξυοηρετηθούν άμεσα και μόνιμα οι ανάγκες τους. 

 Για τους εκπαιδευτικούς ή φοιτητές : τα δημόσια ακίνητα που δεν αξιοποιουνται από δημόσιες υπηρεσίες να δοθούν με την ανάλογη τροποποίηση, επισκευή ως φοιτητικές εστίες και διαμερίσματα εκπαιδευτικών, σε περίπτωση που δεν δύναται η τροποποίηση ή ανακατασκευή τους ή εύρεση δημοτικών ακινήτων η χώρου εντός του ΤΕΙ αποτελεί μονόδρομος. Τα κονδύλια μπορούν να δοθούν είτε μέσω περιφέρειας είτε μέσω αποκεντρωμένης διοίκησης. Σε περίπτωση που δεν καταστή δυνατό η εύρεση τους, θεωρώ ότι μια κρούση στη κεντρική διοίκηση με ανάδειξη των χρόνιων αυτών προβλημάτων ίσως να δώσει ουσιαστική λύση σε όλους.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Στελλάτος Ελευθέριος.