Πλένεις το πρόσωπό σου την ώρα που κάνεις ντους; Μήπως δεν κάνεις καλά;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 18:10

Πλένεις το πρόσωπό σου την ώρα που κάνεις ντους; Μήπως δεν κάνεις καλά;

Kάνεις ένα ζεστό ντους και πλένεις τα μαλλιά και το σώμα σου. Είναι φυσικό να πάρεις το καθαριστικό προσώπου και να πλύνεις και το πρόσωπό σου. Θα μπορούσε, όμως, αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια, να κάνει στο δέρμα σου περισσότερο κακό παρά καλό...

Η συζήτηση για το πλύσιμο του προσώπου στο ντους

Υπάρχει μια μερίδα ειδικών που πιστεύουν ότι το ζεστό νερό ενός ντους μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σου τα φυσικά έλαια που το διατηρούν ενυδατωμένο και λαμπερό.

Αν σου αρέσει να κάνεις για ώρα ντους, εκθέτεις επίσης το δέρμα σου σε υψηλότερες θερμοκρασίες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η επιπλέον θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό που μπορεί να βλάψει ιδιαίτερα το ευαίσθητο δέρμα. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις καταστάσεις του δέρματος, όπως η ακμή.

Υπάρχουν επίσης βακτήρια του μπάνιου που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Μερικοί πιστεύουν ότι το πλύσιμο του προσώπου στο ντους εκθέτει το δέρμα σου σε όλα τα άσχημα πράγματα που μεταφέρονται με τον αέρα στο μπάνιο σου.

Υπάρχει αλήθεια σε αυτό;

Σύμφωνα με δύο ειδικούς, την αισθητικό Abigail James και τη δερματολόγο Ivy Lee, αυτοί είναι συνηθισμένοι μύθοι. Η Lee, μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι πλένει τακτικά το πρόσωπό της στο ντους.

Ωστόσο, και οι δύο ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να είσαι προσεκτική όταν πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους. Η σωστή θερμοκρασία του νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα του δέρματός σου.

Μπορεί το πλύσιμο του προσώπου σου στο ντους να προκαλέσει ακμή;

Η Lee λέει στο healthline ότι δεν υπάρχει βάση στους ισχυρισμούς ότι το πλύσιμο του προσώπου σου στο ντους μπορεί να προκαλέσει ακμή, αν και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ροδόχρου ακμή.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πλύσιμο του προσώπου σου στο ντους επιδεινώνει την ακμή, αλλά υπάρχει πιθανότητα το ντους να επιδεινώσει τη ροδόχρου ακμή εάν κάνεις ντους για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει. «Η θερμότητα και η υγρασία μπορούν να διαστέλλουν τα δερματικά αιμοφόρα αγγεία.

Το καυτό νερό είναι καλό ή κακό;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πλύσιμο του προσώπου σου στο ντους δεν πρόκειται να βλάψει το δέρμα σου ή να προκαλέσει ακμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία στο καυτό νερό.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ζεστό και όχι καυτό νερό.

«Η χρήση νερού που είναι πολύ καυτό για το δέρμα σε τακτική βάση, δεν συνίσταται. Για μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είναι εντάξει, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Επομένως, η μείωση της θερμοκρασίας είναι καλή. Ή, ακόμα καλύτερα, δοκίμασε κρύα ντους», λέει η James.

Είναι καλύτερο να πλένεις το πρόσωπό σου πριν ή μετά το ντους;

Είτε σου αρέσει να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους, είτε προτιμάς να το καθαρίζεις πάνω από το νιπτήρα, είτε θέλεις να χρησιμοποιείς κρεμώδη καθαριστικά για να απομακρύνεις τη βρωμιά, το σημαντικό είναι να το κάνεις τακτικά.

Για την Lee, είναι καλύτερο να εστιάσεις στον καθαρισμό πρωί και βράδυ παρά να ανησυχείς για το αν πρέπει να το κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το ντους.

Είναι καλύτερο να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί ή το βράδυ;

«Ο τακτικός, καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ο βραδινός καθαρισμός είναι απαραίτητος, καθώς ο καθαρισμός αφαιρεί τη βρωμιά, το μακιγιάζ και τη ρύπανση που μπορεί να συσσωρεύσει το δέρμα σου όλη την ημέρα», λέει η Lee.

Σύμφωνα με την Lee, ο πρωινός καθαρισμός είναι προαιρετικός. Είναι καλύτερο να καθαριστείς εάν ξυπνήσεις με λιπαρό δέρμα ή εάν θέλεις να αφαιρέσεις το προϊόν που αφήσες στο δέρμα σου στη διάρκεια της νύχτας.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250