Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν δεν τρως καθόλου φρούτα και λαχανικά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 11:41

Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν δεν τρως καθόλου φρούτα και λαχανικά

Κατάθλιψη, κακή μυρωδιά του σώματος, μειωμένη όραση - αυτά είναι μόνο μερικές επιπτώσεις που μπορεί να συμβούν στο μυαλό και το σώμα σου εάν σταματήσεις να τρως φρούτα και λαχανικά. Υπάρχουν πολλά συστατικά στα λαχανικά και στα φρούτα που δεν μπορούν να βρεθούν σε άλλα τρόφιμα και αν δεν τα περιλαμβάνεις στη διατροφή σου, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα με την υγεία σου.

Παρακάτω θα μπορέσεις να μάθεις τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν βγάλεις τα λαχανικά από τη διατροφή σου και καταναλώνεις μόνο πρωτεΐνες. Μόλις διαβάσεις το άρθρο είμαστε σίγουρες ότι θα θέλεις να φας αμέσως ένα μήλο ή δύο.

Μπορεί να έχεις μειωμένη νυχτερινή όραση

Εάν η νυχτερινή σου όραση γίνει χειρότερη, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο πτώσης στο σκοτάδι και είναι επίσης σημαντική για την ασφαλή οδήγηση τη νύχτα. Για να δεις αντικείμενα στο σκοτάδι, τα μάτια σου χρειάζονται βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βρεθεί σε 2 μορφές: ρετινόλη και β-καροτένιο. Η ρετινόλη μπορεί να βρεθεί στο συκώτι του μπακαλιάρου, το ιχθυέλαιο και τα αυγά, αλλά είναι εξαιρετικά τοξική όταν έχεις πάρα πολύ από αυτή. Ενώ τρως λαχανικά και φρούτα, είναι αδύνατο να πάρεις υπερβολική δόση β-καροτενίου.

Το σώμα σου μπορεί να αρχίσει να μυρίζει άσχημα

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μυρωδιά που εκπέμπεις από το σώμα σου. Ακριβώς όπως το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, η γενετική καθορίζει τη φυσική μυρωδιά που προέρχεται από τους ελαιογόνους αδένες και τον ιδρώτα. Επιπλέον, οι τροφές που τρως επηρεάζουν πολύ τη μυρωδιά του σώματός σου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε λαχανικά και φρούτα έχουν μια πιο ευχάριστη μυρωδιά του σώματος, ακόμα κι αν δεν έχουν χρησιμοποιήσει σαπούνι ή αποσμητικό για λίγο διάστημα.

Θα μπορούσες να αναπτύξεις πεπτικά προβλήματα

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι διάσημα για την πολύτιμη πηγή αδιάλυτων ινών, οι οποίες δεν διαλύονται στο νερό και όταν πρόκειται για το παχύ έντερο, δημιουργούν ένα φαινόμενο διόγκωσης που βοηθά τα κόπρανα να κινούνται πιο ομαλά. Η κατανάλωση χαμηλής ποσότητας ινών θεωρείται ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έχουν δυσκοιλιότητα. Οι διαιτολόγοι ξεκινούν τη λίστα τους για τα άτομα που έχουν δυσκολιότητα, με λαχανικά και φρούτα.

Μπορεί να έχεις ανομοιόμορφο τόνο δέρματος και μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου μπορεί να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι η μειωμένη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μελανό χρώμα του δέρματος. Η βιταμίνη Κ, που βρίσκεται στο μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι, βοηθά την καρδιά σου να αντλεί αίμα ελεύθερα μέσω του σώματός σου και αποτρέπει το σώμα σου από μελανιές. Το έλλειμμα αυτής της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, βλάβη του δέρματος και μια μπλε απόχρωση.

Μπορεί να αρχίσεις να ξοδεύεις τα χρήματά σου σε οδοντιάτρους

Η κατανάλωση ενός μήλου ή άλλων φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε φυτικές ίνες καθαρίζει τα δόντια σου με φυσικό τρόπο, όπως μια βούρτσα και αυξάνει την σιελόρροια. Όταν το στόμα σου ποτίζεται σωστά, τα επιβλαβή οξέα και τα βακτήρια ξεπλένονται. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν επίσης βιταμίνες Α και C, καθώς και ασβέστιο, το οποίο κάνει τα δόντια σου ισχυρότερα και τα εμποδίζει να πέσουν.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250