Οκτώ εβδομάδων ο Τσάρλι απέκτησε νέα καρδιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 11:14

Οκτώ εβδομάδων ο Τσάρλι απέκτησε νέα καρδιά

Ήταν ο νεότερος ασθενής στη λίστα μεταμοσχεύσεων της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά πλέον έχει νέα καρδιά μετά από εγχείρηση εννέα ωρών σε νοσοκομείο του Νιούκασλ.

Ο μικρός Τσάρλι γεννήθηκε με μισή καρδιά και όταν ήταν τριών ημερών, υποβλήθηκε σε ανοικτή καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε πανευρωπαϊκή έκκληση για βοήθεια στο μωρό, που έπασχε από σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδιάς.

Η μητέρα του ευχαρίστησε την οικογένεια των δωρητών σημειώνοντας ότι έδωσε στον οκτώ εβδομάδων γιο της «μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

«Γι 'αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων», έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στη σελίδα στο Facebook «Μια νέα καρδιά για τον Τσάρλι».

«Το χρώμα του δέρματός του είναι εκπληκτικό» ανέφερε για να εξηγήσει ότι πριν ήταν μπλε όλη την ώρα ενώ τώρα είναι ροζ. 

Είναι καλά μέχρι στιγμής. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι γι 'αυτόν. Είναι ένας πραγματικός ήρωας της ζωής, ο μικρός πολεμιστής μας.

Σε προηγούμενη ανάρτηση της η γυναίκα ανακοίνωσε ότι έγινε η μεταμόσχευση της νέας καρδιάς στον Τσάρλι κάνοντας λόγο για «ανεκτίμητο δώρο» και «θαύμα».

Χαρακτήρισε δε πολύ ξεχωριστούς της οικογένεια που έδωσε την καρδιά, καθώς «στην πιο σκοτεινή στιγμή τους σκέφτηκαν κάποιον άλλο».

«Η λέξη ευχαριστώ δεν είναι αρκετά μεγάλη λέξη» για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, όπως είπε.

Η καρδιολόγος Ζ. Ρέινχαρτ δήλωσε ότι ήταν ο Τσάρλι «εξαιρετικά τυχερός λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση και το μέγεθός του».

Οι γιατροί εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ανακοινώνοντας ότι το μωρό θα μπορεί να βγει από το νοσοκομείο με το νέο έτος.

Πηγή: BBC / Εφ.Συντακτών




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250