5 συμβουλές διατροφής για να αδυνατίσετε χωρίς κόπο!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 10:58

5 συμβουλές διατροφής για να αδυνατίσετε χωρίς κόπο!

Ονειρεύεστε να αποκτήσετε ένα υγιές, λεπτό και σφιχτό σώμα και γνωρίζετε πως για να πετύχετε τον στόχο σας είναι αναγκαίο να υιοθετήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να γυμνάζεστε τακτικά.

Σε περιπτώσεις όμως ύπαρξης τοπικού πάχους, είναι πιθανό να βοηθήσουν αποτελεσματικά την προσπάθειά σας και η εφαρμογή αισθητικών θεραπειών αδυνατίσματος που δρουν στα σημεία του προβλήματος, διασπώντας το συσσωρευμένο λίπος.

Δείτε παρακάτω τις πιο αποτελεσματικές διατροφικές πρακτικές, οι οποίες καταφέρνουν να ενισχύουν τη δυναμική του μεταβολισμού σας και αυξάνουν την καύση του λίπους.

Τρώτε καθημερινά πρωινό γεύμα

Ένα υγιεινό πρωινό αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς παρέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για να έχει καλή υγεία. Εφοδιάζει δε, το σώμα σας με την απαραίτητη ενέργεια ώστε να αποφεύγετε τα μετέπειτα τσιμπολογήματα. Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό επειδή σκέφτονται ότι έτσι θα καταφέρουν να χάσουν βάρος. Μελέτες όμως, δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού συνδράμει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους και στην προσπάθεια αδυνατίσματος.

Πίνετε άφθονο νερό

Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, ώστε να μην νιώθετε διψασμένοι. Το νερό δημιουργεί αίσθηση κορεσμού, περιορίζει την όρεξη και αποτοξινώνει τον οργανισμό σας. Είναι πολύ σπουδαίο να γνωρίζετε ότι πριν την άθληση, κατά τη διάρκεια και μετά χρειάζεται να πίνετε νερό, προκειμένου να μην αφυδατώνεται το σώμα σας.

Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά

Συνιστάται να καταναλώνετε τουλάχιστον πέντε μερίδες από διάφορα είδη φρούτων και λαχανικών κάθε ημέρα. «Πώς γίνεται να καταναλώσω 5 μερίδες;» αναρωτιούνται πολλοί. Υπολογίστε  ένα ποτήρι χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη για μία μερίδα, για παράδειγμα. Μπορείτε να εντάξετε σε όλα τα γεύματα της ημέρας κάποιο φρούτο ή λαχανικό. Μια καλή ιδέα είναι να τεμαχίσετε μια μπανάνα στα δημητριακά του πρωινού σας, ή να αντικαταστήσετε το πρωινό σας σνακ με λίγα αποξηραμένα φρούτα. Να θυμάστε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων (βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο).

Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη

Προσπαθήστε να μειώσετε το κορεσμένος λίπος που καταναλώνετε επιλέγοντας τρόφιμα που περιέχουν ακόρεστα λίπη, όπως τα φυτικά έλαια, τα λιπαρά ψάρια και τα αβοκάντο. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι λιπαρών: τα κορεσμένα και τα ακόρεστα. Το κορεσμένο λίπος μπορεί να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης στο αίμα, που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα, όπως σκληρά τυριά, κέικ, μπισκότα, λουκάνικα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και πίτες. Δώστε λοιπόν, προσοχή στις ποσότητες!

Εντάξτε τα ψάρια στη διατροφή σας

Τα ψάρια συνιστούν καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, προτείνεται η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων την εβδομάδα με τη μία φορά να περιλαμβάνει «λιπαρό» ψάρι. Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, που συνδράμουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε φρέσκα ψάρια ή κατεψυγμένα, αποφεύγοντας όμως εκείνα που είναι σε κονσέρβα διότι μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.




00 inkefalonia general ad 300X250