Πώς μπορείτε να διατηρήσετε υγιή και λευκά τα δόντια σας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 10:57

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε υγιή και λευκά τα δόντια σας

Το όμορφο και υγιές χαμόγελο συνιστά σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης αλλά και της προσωπικότητας του καθενός μας.

 

Η σωστή φροντίδα της οδοντοστοιχίας -ειδικά εκείνης που έχει προσθετικές εργασίες, όπως εμφυτευματα- προσφέρει εντυπωσιακή εμφάνιση που συνδυάζεται με σωστή υγιεινή.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σωστή οδοντική και στοματική υγιεινή.

Ξεπεράστε τον φόβο του οδοντιάτρου

Αν ο στόχος σας είναι η επίτευξη μίας σωστής οδοντικής υγιεινής, τότε είναι σημαντικό να ξεπεράσετε τη φοβία που πιθανώς σας έχει προκληθεί για την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Φροντίστε να δημιουργήσετε μια εποικοδομητική επικοινωνία με τον οδοντίατρό σας ώστε να παύσετε σιγά σιγά να φοβάστε.

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα πριν το βούρτσισμα

Η χρήση οδοντικού νήματος συνιστάται από τους οδοντίατρους να γίνεται πριν από το βούρτσισμα των δοντιών και όχι το αντίστροφο. Από μόνο του το πλύσιμο της οδοντοστοιχίας δεν επαρκεί για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της.

Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας

Η αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας με μία καινούρια πρέπει να γίνεται τακτικά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 μήνες περίπου, είτε χρησιμοποιείτε συμβατική είτε ηλεκτρική, αντικαθιστώντας την παλιά κεφαλή της με νέα.

Καταναλώστε τρόφιμα που επιδρούν θετικά στα δόντια

Βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε το στόμα σας επαρκώς μετά την κατανάλωση τροφίμων που αφήνουν λεκέδες στα δόντια σας. Καλύτερα είναι να αποφεύγετε προϊόντα με υπερβολικά όξινο περιεχόμενο καθώς προκαλούν δύσκολες στην αφαίρεσή τους κηλίδες στην οδοντοστοιχία σας αλλά και δεν κάνουν καλό στην υγεία σας.

Συντηρήστε λευκά τα δόντια σας

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που βοηθούν στη συντήρηση του λευκού των δοντιών σας, όπως οδοντόκρεμες με φθόριο. Συνδράμουν στην απομάκρυνση των λεκέδων και αντιμετωπίζουν τη δυσχρωμία των δοντιών.

Καθαρίζετε και τη γλώσσα σας

Πέρα από τον καθαρισμό των δοντιών, ο καθαρισμός της επιφάνειας της γλώσσας θεωρείται σημαντικός για την επίτευξη σωστής στοματικής υγιεινής. Η επιφάνεια της γλώσσας συγκεντρώνει βακτηρίδια που προκαλούν πλάκα. Μην παραλείπετε λοιπόν, να καθαρίζετε και τη γλώσσα σας κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Αποφύγετε να κάνετε χρήση οδοντογλυφίδων

Η οδοντογλυφίδα μοιάζει πολύ βοηθητική στην απομάκρυνση υπολειμμάτων φαγητού ανάμεσα στα δόντια. Η πρακτική αυτή ωστόσο, προτείνεται να εφαρμόζεται μόνο όταν κρίνετε ότι είναι αναγκαίο -αν παραδείγματος χάρη, δεν έχετε πρόσβαση σε χώρο προσωπικής υγιεινής. Και αυτό γιατί είναι εύκολο να προκληθεί τραυματισμός στα ούλα από τη χρήση οδοντογλυφίδας.




00 inkefalonia general ad 300X250