Τρέξιμο στην ύπαιθρο: 6 λόγοι για να βάλεις τώρα τα running shoes

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 10:21

Τρέξιμο στην ύπαιθρο: 6 λόγοι για να βάλεις τώρα τα running shoes

Βλέπεις γύρω σου ολοένα και περισσότερους φίλους και φίλες σου να φοράνε τα αθλητικά και τα ακουστικά τους και να τρέχουν έξω. Σκέφτεσαι να τους ακολουθήσεις; Δες παρακάτω 6 λόγους για να το πάρεις απόφαση!

 

1. Ο χρόνος κυλάει σαν νερό

Πόσες φορές έχεις σκυλοβαρεθεί πάνω στον διάδρομο του γυμναστηρίου; Σίγουρα πάρα πολλές. Όλοι έχουμε περάσει από το διάδρομο και γνωρίζουμε ότι ακόμα και ένα 15λεπτο τζόγκινγκ φαντάζει αιώνας μέσα στους 4 τοίχους του γυμναστηρίου.

Έξω όμως στη φύση αποκλείεται να συμβεί αυτό, καθώς η ρουτίνα χάνεται, οι παραστάσεις ανανεώνονται και ενώ το μάτι σου ελκύεται από το γύρω περιβάλλον εσύ μπορείς να αυξήσεις την προπόνησή σου χωρίς να το καταλάβεις!

 2. Καις περισσότερες θερμίδες

Όταν προτιμούμε την αερόβια άσκηση στο ελλειπτικό μηχάνημα, το ποδήλατο ή τον διάδρομο πρέπει να γνωρίζουμε πως το σώμα μας σιγά σιγά συνηθίζει στον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης και ίσως δεν καίει τις θερμίδες που θα θέλαμε.

Το τρέξιμο όμως σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να μας προσφέρει συνθήκες (θερμοκρασία, ανώμαλο έδαφος, άγνωστη απόσταση) κάτω από τις οποίες το σώμα μας θα αναγκαστεί να προκαλέσει τον εαυτό του ώστε να ανταπεξέλθει και έτσι μπορούμε να χάσουμε από 5 έως 7% περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα χάναμε στον διάδρομο.

 3. Εξοικονόμηση χρημάτων

Μια συνδρομή σε γυμναστήριο απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Άλλες φορές μεγαλύτερο άλλες φορές μικρότερο.

Έχοντας όμως προγραμματίσει την προπόνηση εκτός σπιτιού, σε κάποιο γήπεδο με στίβο, σε κάποιο άλσος ή κατά μήκος μιας παραλίας, μπορείς να κρατήσεις τα χρήματα για να καλύψεις άλλες ανάγκες. 

4 επιλογές πρωινού για να φαίνεσαι και να νιώθεις 20άρα!

 4. Η ευτυχία σού χτυπάει την πόρτα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο "Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία" το 71% των ανθρώπων που περπάτησαν σε ένα πάρκο ένιωσαν λιγότερο άγχος από ό,τι όταν περπάτησαν στο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Επιπλέον η εισπνοή καθαρού αέρα μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας καθώς το σώμα μας εκκρίνει καλές ενδορφίνες κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον ανακυκλωμένο αέρα.

5. Σκέφτεσαι πιο καθαρά

Το να γυμνάζεσαι και να ιδρώνεις εκτός των τεσσάρων τοίχων μπορεί να σε κάνει εξυπνότερη.

Μια μελέτη του 2011 ανέλυσε την ψυχική υγεία 53 ατόμων, τα οποία συμμετείχαν σε δραστηριότητες εξωτερικών και εσωτερικών χώρων για έξι εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η καλή σχέση με την φύση αυξάνει την ευημερία μας και έχει μια ανοσοποιητική δράση που μας προστατεύει από το άγχος και μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο καθαρά.

 6. Γυμνάζεσαι όποτε θέλεις

Αν το γυμναστήριό σου γεμίζει κυριολεκτικά από κόσμο τις ώρες που σε βολεύει να πηγαίνεις, μάλλον ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς σοβαρά το τρέξιμο στη φύση.

Σίγουρα εκεί δεν θα υπάρχουν ουρές όπως είναι πιθανό να συμβαίνει στον διάδρομο σε ώρα αιχμής.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις την απόφαση!

Ακόμα όμως κι αν προτιμάς το γυμναστήριο, κάνε το ζέσταμα σε ένα κοντινό πάρκο, καθώς ένα 15λεπτο ή 20λεπτο τρέξιμο εκτός γυμναστηρίου θα σου δώσει δύναμη και σθένος για να ανεβάσεις επίπεδο στην προπόνηση που ακολουθεί!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250