Κοιμήσου καλύτερα, νιώσε ανεβασμένη!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 21:34

Κοιμήσου καλύτερα, νιώσε ανεβασμένη!

Ξέρεις ήδη ότι η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου σου επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή, τη διάθεσή σου, ακόμα και τις αυξομειώσεις του βάρους σου. Δώσε, λοιπόν, τη δέουσα σημασία και μάθε τα κόλπα για να κοιμάσαι καλά!

 

Αν δεν είχαμε προβλήματα στον ύπνο, κατά πάσα πιθανότητα θα ήμασταν πολύ πιο χαρούμενοι άνθρωποι. Δες τι να κάνεις για να φέρεις και τον ύπνο και τη χαρά στη ζωή σου:

Ξύπνα την ίδια ώρα κάθε πρωί, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Εκπαίδευσε το σώμα σου να έχει το βιολογικό του ρολόι. Είναι σημαντικό για αυτό να έχει το σταθερό του πρόγραμμα.

Τρώγε μαρούλι και αστακό, λένε οι ειδικοί. Για τον αστακό επιφυλασσόμεθα (για ευνόητους οικονομικούς λόγους) αλλά το μαρούλι θα το προτιμήσουμε καθώς περιέχει μια ουσία ονόματι lactucarium που επηρεάζει τον εγκέφαλο όπως δρα το όπιο (εξαιρετικά ενδιαφέρον ακούγεται, σωστά;). Αυτές οι τροφές περιέχουν όμως και τρυπτοφάνη που μειώνει τη μελατονίνη, μια ορμόνη που ελέγχει τους κύκλους του ύπνου. Το περίμενες αυτό από το ταπεινό μαρουλάκι;

Αν δεις ότι δεν σε παίρνει ο ύπνος, σήκω και κάνε κάτι, αλλά σε ήρεμο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Διάβασε ένα βιβλίο ή άκουσε απαλή μουσική. Πάντως μην παλεύεις με τα σεντόνια. Και μην κάνεις jumba. Α, και μην πάρεις τον πρώην. 

Πριν πας στο κρεβάτι για ύπνο, δώσε στον εαυτό σου ένα μισάωρο χαλάρωσης. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώμα τός σου και θα σε ηρεμήσει, κλείσε τηλεόραση και tablet και χαλάρωσε από την ένταση της ημέρας.

Κάνε σεξ ή αυτοϊκανοποιήσου. Οι σεξολόγοι ορκίζονται ότι το σεξ και οι ορμόνες που κατακλύζουν το σώμα μας με τον οργασμό φέρνουν τον πιο γλυκό ύπνο.

Αντί να μετράς προβατάκια, μέτρα τους μύες σου. Συγκεντρώσου και νιώσε το σώμα σου σημείο προς σημείο, για τρία δευτερόλεπτα. Ξεκίνα από το κεφάλι, συνέχισε με τον αυχένα, κατέβα στο λαιμό, στην πλάτη, τα μπράτσα, ζζζζ, κοιμάσαι;




00 inkefalonia general ad 300X250