Τόσο καιρό πλένεις το πρόσωπό σου λάθος- Τα 6 σωστά βήματα για να ακολουθήσεις

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 12:50

Τόσο καιρό πλένεις το πρόσωπό σου λάθος- Τα 6 σωστά βήματα για να ακολουθήσεις

Γνωρίζεις ότι υπάρχει ένας «σωστός» τρόπος να πλένεις το πρόσωπό σου; Δες τις συμβουλές των δερματολόγων για λαμπερή επιδερμίδα σε μερικά απλά βήματα.

Ποιος θα φανταζόταν ότι ακόμη και μια καθημερινή ρουτίνα όπως το πλύσιμο του προσώπου μπορεί να γίνεται σωστά ή λάθος; Και τι θα γινόταν αν σου λέγαμε ότι μάλλον το κάνεις λάθος; Φαίνεται μια εύκολη διαδικασία, αλλά το σωστό πλύσιμο του προσώπου απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, που συχνά παραβλέπεται. Εδώ είναι ο οδηγός των δερματολόγων για το τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε για έναν σωστό καθημερινό καθαρισμό προσώπου.

PIN IT6 βήματα για να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου

1.Πλύνε πρώτα τα χέρια σου

Πριν ξεκινήσεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με το πιο βασικό βήμα: πλύνε καλά τα χέρια σου. Τα χέρια μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια και ακαθαρσίες και αν δεν καθαριστούν πριν αγγίξουν το πρόσωπό σου, θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανεπιθύμητα βακτήρια στο δέρμα. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό και αντιβακτηριδιακό σαπούνι, φροντίζοντας να τρίβεις καλά ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια.

2.Επιλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό για τη δική σου επιδερμίδα

Η επιλογή του σωστού καθαριστικού προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιούς και λαμπερού δέρματος: είναι απαραίτητο να λάβεις υπόψη τον τύπο του δέρματός σου και τις συγκεκριμένες ανάγκες του πριν επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν. Για ευαίσθητο δέρμα, επίλεξε απαλά καθαριστικά χωρίς ερεθισμούς. Για λιπαρό δέρμα,  καθαριστικά με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ για τον έλεγχο της λιπαρότητας. Το ξηρό δέρμα επωφελείται από τα ενυδατικά καθαριστικά με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ. Αφού επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα, εφάρμοσε το καθαριστικό με απαλές κινήσεις, κάνοντας προσεκτικό μασάζ στο πρόσωπό σου.

3.Μην πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό

Αν και το ζεστό νερό μπορεί να φαίνεται δελεαστικό, το πλύσιμο του προσώπου με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο δέρμα. Το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά προστατευτικά έλαια, αφήνοντας το δέρμα ξηρό και αφυδατωμένο. Μπορεί επίσης να διευρύνει υπερβολικά τους πόρους, αυξάνοντας την ευαισθησία και προάγοντας την ερυθρότητα. Επίλεξε χλιαρό νερό για να απομακρύνεις αποτελεσματικά τη βρωμιά χωρίς να καταστρέψεις τον φραγμό του δέρματος. Μετά το πλύσιμο, κλείσε τους πόρους με ένα γρήγορο κρύο νερό για να ανανεώσεις το δέρμα και να βελτιώσεις την ελαστικότητα.

Διάβασε επίσης: Πώς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ των ματιών χωρίς να προκαλείς χαλάρωση στην περιοχή

4.Να προσέχεις πώς τρίβεις το δέρμα

Απόφυγε να τρίβεις το πρόσωπό σου πολύ δυνατά. Οι επιθετικές κινήσεις μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, να προκαλέσουν ερυθρότητα και να βλάψουν τον φραγμό του δέρματος. Αντ ‘αυτού, κάνε απαλές, κυκλικές κινήσεις για να τονώσεις την κυκλοφορία και να αφαιρέσεις αποτελεσματικά τη βρωμιά. Επίσης, φρόντισε να εστιάσεις σε προβληματικές περιοχές, όπως η ζώνη Τ, πάντα χωρίς να ασκείς υπερβολική πίεση. Η απαλότητα είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιούς και λαμπερού δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

5.Μην κάνεις απολέπιση του δέρματος κάθε μέρα

DIY μάσκα απόλυτης λάμψης με κουρκουμά και μέλιPIN IT

Η τακτική απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονεί το δέρμα και προάγει την κυκλοφορία. Αν και η απολέπιση είναι θεμελιώδες μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Η καθημερινή απολέπιση του δέρματος μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά προστατευτικά στρώματα, αφήνοντάς το ευάλωτο και επιρρεπές σε ερεθισμούς. Περιόρισε την απολέπιση σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα το πολύ, επιλέγοντας προϊόντα με λεπτούς κόκκους για να αποφύγετε την υπερβολική τριβή. Εφάρμοσε ενυδατική κρέμα μετά την απολέπιση για να διατηρήσεις τη σωστή ισορροπία ενυδάτωσης.

6.Στέγνωσε το πρόσωπό σου με το κατάλληλο ύφασμα

Η επιλογή του υφάσματος για να στεγνώσει το πρόσωπό σου μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα μια καθαρή πετσέτα για να αποφύγεις ερεθισμούς και μολύνσεις. Στη συνέχεια, επίλεξε απαλές βαμβακερές πετσέτες και απόφυγε τα τραχιά υφάσματα που θα μπορούσαν να βλάψουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Τέλος,ταμπόναρε απαλά το βρεγμένο πρόσωπό σου αντί να το τρίψεις , καθώς η κίνηση τριβής μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

theissue.gr




00 inkefalonia general ad 300X250