Οι κορυφαίες τροφές για σούπερ μνήμη και συγκέντρωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 12:35

Οι κορυφαίες τροφές για σούπερ μνήμη και συγκέντρωση

Ως κέντρο ελέγχου του σώματος, ο εγκέφαλος, είναι υπεύθυνος για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Αυτός είναι και βασικός λόγος, για τον οποίο η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τον εγκέφαλό σου σε φόρμα.

Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις τροφές με τις οποίες μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου, προκειμένου να ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου με φυσικό τρόπο.

Λιπαρά ψάρια

Οι κορυφαίες τροφές για σούπερ μνήμη και συγκέντρωση Pexels

Όταν μιλάμε για τροφές που ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση, τα λιπαρά ψάρια βρίσκονται συχνά στην κορυφή της λίστας. Μιλάμε για ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος, η ρέγγα και οι σαρδέλες, τα οποία εξασφαλίζουν στη διατροφή σου, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Ξηροί καρποί

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, μπορεί να βελτιώσει τους δείκτες υγείας της καρδιάς, η οποία συνδέεται στενά, με έναν υγιή εγκέφαλο. Αρκετά θρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς, όπως τα καλά λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε, δικαιολογούν γιατί είναι η ιδανική προσθήκη στη διατροφή σου, για την υγεία του εγκεφάλου.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ωφελούν ειδικά τον εγκέφαλό σας. Τα βατόμουρα, όπως και άλλα μούρα, παρέχουν ανθοκυανίνες, μια ομάδα φυτικών ενώσεων με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Τα αντιοξειδωτικά δρουν τόσο κατά του οξειδωτικού στρες όσο και της φλεγμονής, καταστάσεις που μπορούν να συμβάλουν στη γήρανση του εγκεφάλου και στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά στα βατόμουρα, έχει βρεθεί ότι συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και βοηθούν στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με σχετική ανασκόπηση 11 μελετών, τα βατόμουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μνήμης και άλλων γνωστικών διεργασιών σε παιδιά και ενήλικες.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια πολύ καλή προσθήκη για τη διατροφή σου. Ο λόγος; Αποτελούν μια πλούσια πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β6 και Β12, του φυλλικού οξέος και της χολίνης. Η χολίνη είναι ένα σημαντικό μικροθρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιεί το σώμα για να δημιουργήσει, έναν νευροδιαβιβαστή που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης και της μνήμης. 2 παλαιότερες μελέτες διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη χολίνης συνδέθηκε με καλύτερη μνήμη και πνευματική λειτουργία.

Τροφές για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση: Μαύρη σοκολάτα

Last but not least. Η μαύρη σοκολάτα και η σκόνη κακάο, είναι από τις τροφές που κατεξοχήν ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση, καθώς είναι γεμάτες με ενώσεις που τονώνουν τον εγκέφαλο, όπως φλαβονοειδή, καφεΐνη και αντιοξειδωτικά. Τα φλαβονοειδή της σοκολάτας συγκεντρώνονται στις περιοχές του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη μάθηση και τη μνήμη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι ενώσεις μπορεί να ενισχύσουν τη μνήμη και επίσης να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πνευματικής έκπτωσης, που σχετίζεται με την ηλικία. Η σοκολάτα είναι επίσης μία από τις τροφές που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου, για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου με φυσικό τρόπο.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250