Με αυτά τα 3 φρούτα θα απαλλαγείς από το φούσκωμα στην κοιλιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 10:21

Με αυτά τα 3 φρούτα θα απαλλαγείς από το φούσκωμα στην κοιλιά

3 φρούτα που διώχνουν αμέσως το φούσκωμα στην κοιλιά και βοηθούν στην πέψη.

Είτε έχεις βαρεθεί να παλεύεις να κουμπώσεις το τζιν σου το πρωί είτε απλά θέλεις να ανακουφιστείς από την ταλαιπωρία του μόνιμου φουσκώματος σε κοιλιά και στομάχι, μπορεί να έχεις δοκιμάσει διάφορες λύσεις για να το καταπολεμήσεις. Εκτός από το να αφαιρέσεις ορισμένα τρόφιμα από τη διατροφή σου για να θεραπεύσεις το έντερό σου, υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που μπορείς να προσθέσεις στα γεύματά σου για να βοηθήσεις να μετακινήσεις τα πράγματα και να ανακουφιστείς από τα πεπτικά προβλήματα. Μία από τις καλύτερες ομάδες τροφίμων για να το κάνεις αυτό δεν είναι άλλη από νόστιμα, υγιεινά φρούτα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά φρούτα γεμάτα φυτικές ίνες που θα μπορούσαν να προσφέρουν τη λύση που αναζητάς.

1. Μύρτιλα

Τα βατόμουρα είναι μερικά από τα πιο υγιεινά φρούτα γενικά. Αυτή η γεμάτη αντιοξειδωτικά υπερτροφή μπορεί να κάνει θαύματα για τη γενική υγεία σου και η Amy Margulies, RD, CDCES, LDN, NBC-HWC, ειδική σε θέματα διατροφής με έδρα τη Φιλαδέλφεια και ιδιοκτήτρια του The Rebellious RD,  υποστηρίζει ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την υγεία του εντέρου σου και για την αποφυγή του φουσκώματος. Όπως επισημαίνει, μόνο 1 φλιτζάνι περιέχει 3,6 γρ. φυτικών ινών.

«Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι φυτοχημικά φλαβονοειδή που τους δίνουν μια μπλε-μωβ απόχρωση και δρουν ως αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τη φλεγμονή στο σώμα», εξηγεί στο Shefind.com. Τα βατόμουρα είναι επίσης πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Η περιεκτικότητά τους σε διαλυτές ίνες (σχεδόν 4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι) βοηθά στη μείωση του φουσκώματος, καθώς και στο χόρτασμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κρατώντας την όρεξή μας μακριά. Και είναι και πολύ νόστιμα!

2. Αχλάδια

Τα αχλάδια δεν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα γύρω μας, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Margulies λέει ότι αυτό το πράσινο φρούτο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την «ανατίναξη» του άβολου φουσκώματος. Ένα αχλάδι μπορεί να προσφέρει έως και 5,5 g φυτικών ινών.

«Τα αχλάδια είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών», λέει η Margulies. «Συνδυάζονται καλά με βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο για μια υγιεινή πρωτεΐνη και παράγουν σνακ».

3. Σμέουρα

Τα σμέουρα, επισημαίνει η Margulies, έχουν ακόμη υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα βατόμουρα, με 8 γραμμάρια. «Με 64 θερμίδες ανά φλιτζάνι, μια άλλη εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών, που βοηθά στη μείωση του φουσκώματος», λέει. «Τα σμέουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ και δεν έχουν λίπος, χοληστερόλη ή νάτριο».




00 inkefalonia general ad 300X250