Άριστη η παρουσία της Κεφαλονιάς στην ITB Berlin 2024

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 10:11

Άριστη η παρουσία της Κεφαλονιάς στην ITB Berlin 2024

Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2024 στη Γερμανία

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB (την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης) σε αυτόνομο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε στις 5 - 7 Μαρτίου 2024. Η αντιπροσωπεία της τουριστικής επιτροπής περιλάμβανε την Μαρίνα Βεργωτή υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, τον Σταύρο Κορκό-Κουρή προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού, τον Γεράσιμο Τιμοθεάτο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και τον Ίων Λιναρδάτο υπεύθυνο του γραφείου δημοσίων σχέσεων για την γερμανική αγορά.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της έκθεσης:

“‘Ολα τα σημάδια δείχνουν επιτυχία για το 2024. Η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο έδωσε σαφή έμφαση στη διαμόρφωση του μέλλοντος και υπογράμμισε για άλλη μια φορά το ρόλο της ως η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δικτύωση.

Παρά τις εκτεταμένες απεργίες, η φετινή ITB Berlin κατέγραψε μια μικρή αύξηση με σχεδόν 100.000 επισκέπτες, ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες εν μέσω δύσκολων απεργιακών συνθηκών.

Ποικίλοι και με παγκόσμια εκπροσώπηση, περισσότεροι από 5.500 εκθέτες από 170 χώρες φώτισαν τις τρεις εργάσιμες ημέρες, καταλαμβάνοντας και τους 27 εκθεσιακούς χώρους στο εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου.”

Κατά την διάρκεια της έκθεσης τα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και διαλέξεις αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στην τουριστική αγορά. Πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους διεθνών δημοσιογραφικών μέσων, τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες. Οι συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες έγιναν σε συνεργασία με την κα. Κατερίνα Πολλάτου  Δ/ντρια Αεροπορικού Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης της Fraport Greece, στο πλαίσιο της πολύ καλής διαχρονικής συνεργασίας μας για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας οι tour operator μας ενημέρωσαν ότι οι κρατήσεις τους για το 2024 εξελίσσονται σε πολύ καλό επίπεδα. Ενθαρρυντικό νέο ήταν ότι είναι έτοιμοι (διαθέσιμα αερόπλανα, κτλ) σταδιακά, ξεκινόντας ακόμα και από φέτος,  να επιμηκύνουν τα επόμενα χρόνια την περίοδο έως και τα τέλη Οκτωβρίου. 

Στην Γερμανική αγορά η Discovery Airlines, του Ομίλου Lufthansa, που ξεκινάει τις πτήσεις της προς το νησί μας από το Μόναχο, είναι πολύ ευχαριστημένη με την εικόνα των κρατήσεων και είναι στα σχέδια τους να προσθέσουν δεύτερη πτήση για το 2025.  Η Condor, διατηρεί την πτήση της από το Μόναχο και ανάλογα με τις εξελίξεις εξετάζει και αυτή το ενδεχόμενο να προσθέσει δεύτερη πτήση για το 2025 από άλλο αεροδρόμιο. Η Eurowings επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την Κεφαλονιά και σχεδιάζει να ξεκινήσει πτήσεις προς το νησί μας το 2025.

Οι εκπρόσωποι της Κεφαλονιάς έμειναν ικανοποιημένοι από τις συνομιλίες και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η Μαρίνα Βεργωτή δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη γενική εικόνα που αποκομίσαμε από τις συναντήσεις μας. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη κινητήρια δύναμη της τουριστικής μας αγοράς, και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου εξετάζεται έντονα από τους βασικούς tour operators.  Η γερμανική αγορά αναπτύσσεται αργά αλλά με συνέπεια. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα της Κεφαλονιάς στο γερμανικό κοινό, αλλά έχω την πεποίθηση ότι η ομάδα μας θα φέρει τα θεμιτά αποτελέσματα  . ”. 

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: “Σε μια από τις σημαντικότερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις  εκπροσωπήθηκε και φέτος η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Φιλοξενηθήκαμε στο περίπτερο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων που την φετινή χρονιά, μετά από αρκετό καιρό, ήταν αυτόνομο εκτός του ΕΟΤ.  Στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε  με τα στελέχη της Τουριστικής Επιτροπής Αργοστολίου αλλά και μόνοι μας με Tour Operators και Αεροπορικές εταιρείες επιβεβαιώσαμε την αισιοδοξία που είχαμε μετά την WTM στο Λονδίνο για μια καλή τουριστική σεζόν, εφάμιλλη της περσινής. Παρόλο όμως που οι προκρατήσεις είναι αυξημένες,  από τις συζητήσεις με τα στελέχη των ΤΟ εκφράστηκε η ανησυχία για την απότομη αύξηση του έξω ξενοδοχειακού κόστος  (όπως καταγράφεται στις έρευνες μεταξύ των πελατών τους) κάτι που μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά τα επόμενα χρόνια και θα χρειαστεί προσοχή”

Ο  Ίων Λιναρδάτος δήλωσε: “Είχαμε καλές και εντατικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης ITB Berlin. Οι συναντήσεις με τις γερμανικές αεροπορικές εταιρείες ήταν ιδιαίτερα θετικές. Η Discover, για παράδειγμα, μας επιβεβαίωσε ότι οι συνδυασμοί με τις πτήσεις της Lufthansa από όλη τη Γερμανία πηγαίνουν καλά και ότι πολλοί επιβάτες χρησιμοποιούν αυτή την προσφορά. Τους επόμενους μήνες, οι αεροπορικές εταιρείες θα οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα πτήσεων για το 2025 και ελπίζουμε ότι θα προστεθούν περισσότερες πτήσεις από Γερμανία.”

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

70ffe467 2bdc 47fe 957b 7b6a519e3974 μεγάλη621deea3 949b 4851 b3c0 e2b87ba7e2ea 1 μεγάληIMG 9924 μεγάληIMG 9937 μεγάληIMG 9944 μεγάληIMG 9966 μεγάληIMG 9970 μεγάλη




00 inkefalonia general ad 300X250