Bεργωτή στον COSMOS 96,5: «Οι συναντήσεις για την επιμήκυνση της σεζόν θα ήθελα να έχουν περισσότερο κόσμο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 15:15

Bεργωτή στον COSMOS 96,5: «Οι συναντήσεις για την επιμήκυνση της σεζόν θα ήθελα να έχουν περισσότερο κόσμο»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  η  υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Μαρίνα Βεργωτή, για τις «Συναντήσεις Εργασίας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τουρισμό» -με έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Η κ. Βεργωτή αναφέρθηκε στην 2η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στις Κεραμειές για την Δημοτική Ενότητα της Λειβαθούς: « Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι κάτι που συζητιέται πολύ καιρό και πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια. Θα θελα να δώ παραπάνω κόσμο στις Κεραμειές τουλάχιστον από την πλευρά των ξενοδόχων και των καταλυματιών. Όσοι συμμετείχαν δείξανε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είπαν ότι αν δουλέψουν όλοι μαζί συλλογικά και υπάρχει ένας σχεδιασμός –κάτι που μετά τις συναντήσεις θα δούμε πως θα το οργανώσουμε-, τους ενδιαφέρει να μείνουν έστω και μία εβδομάδα έως 15 μέρες παραπάνω ανοιχτοί.

 Αυτό ήτανε καλό και για εμάς γιατί εμείς όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους tour operator  και μας κάνουν έναν απολογισμό των προηγούμενων χρόνων και τι τους προβληματίζει και εμείς από την πλευρά μας τους μεταφέρουμε τι ακούμε από τον προορισμό ως εκπρόσωποι του νησιού που πάμε στις εκθέσεις και ερχόμαστε σε συναντήσεις. Εμείς θέλουμε να τους πούμε ότι ο κόσμος θέλει να μείνει ανοιχτός, οπότε να υπάρχει το ενδιαφέρον και να γίνει μία συνεργασία μετά και να προσπαθήσουμε να δούμε τουλάχιστον από την πλευρά των tour operator  να επιμηκύνουνε έως τέλος του Οκτωβρίου, από την στιγμή που επίσημα αρχίζει η σεζόν 1η Μαρτίου».

Η κ Βεργωτή αναφέρθηκε και στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «F.RE.E. 2024» που έλαβε ι χώρα από 14-18 Φεβρουαρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου στην οποία εκπροσωπήθηκε η Κεφαλονιά με τον  πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο και τον κ Λιναρδάτο και τόνισε ότι το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν πολύ θετικό. Τόνισε δε, ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να ανέβει η αγνωρισιμότητα της Κεφαλονιάς στην Γερμανική αγορά. Ενημέρωσε επίσης ότι στις 23 Φεβρουαρίου θα βγεί στο 3ο κανάλι της Γερμανίας ένα αφιέρωμα για την Κεφαλονιά 45’ το οποίο έχει γίνει με πρωτοβουλία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου και του συνεργάτης της Ίωνα Λιναρδάτου με γυρίσματα τα 2 προηγούμενα καλοκαίρια  στην Κεφαλονιά και θα επαναληφθεί άλλες 20 φορές διαδικτυακά. Αυτό έγινε γνωστό στους επισκέπτες κατά την διάρκεια της έκθεσης  από τον Ίωνα Λιναρδάτο και προσθέτει στην προβολή του προορισμού της Κεφαλονιάς από την στιγμή που και στο περίπτερο της ΠΕΔΙΝ συμμετείχε μόνο η Κεφαλονιά. Σημείωσε δε, ότι στην έκθεση του  Βερολίνου 5-7 Μαρτίου θα έχουν οι εκπρόσωποι της Τουριστικής Επιτροπής συναντήσεις με tour operator  και αεροπορικές εταιρείες.

Ενημέρωσε ακόμη ότι το Σαββατοκύριακο  23-25 Φεβρουαρίου η Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου θα εκπροσωπηθεί από την ίδια στην έκθεση (πεζοπορική και ποδηλατική)  της Ουτρέχτης σε συνεργασία με την Paths of Greece που δημιούργησαν και τα μονοπάτια της Κεφαλονιάς, για να αναδειχθούν τα μονοπάτια της Κεφαλονιάς.

Τέλος όσον αφορά τα  Οutdoor Activities που είχε διακριθεί- βραβευθεί  η Κεφαλονιά, ανέφερε ότι συμπληρώνουν την συνολική εμπειρία του επισκέπτη και στόχος της Επιτροπής είναι να συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν σε περιόδους που ενδείκνυνται όσον αφορά την θερμοκρασία κλπ.

Όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό στην Κεφαλονιά, σημείωσε ότι πάει πολύ καλά και είναι στις προθέσεις της Τουριστικής Επιτροπής να τον εντάξει στον σχεδιασμό της, από την στιγμή που υπάρχουν 14 άδειες για τον αλιευτικό τουρισμό, οι περισσότερες έως αυτή τη στιγμή σε επίπεδο Νομών.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250