Συναυλίες πιάνου στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 08:49

Συναυλίες πιάνου στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς

Στις 29 και 30 Μαρτίου

Tο πιάνο, παρόλο που το βιολί ονομάζεται ως ο βασιλιάς των οργάνων, για τους περισσότερους είναι συνώνυμο με την μουσική.

Το πιάνο είναι η ίδια η μουσική και κατέχει την πρώτη θέση στη σύνθεση έργων, κυριαρχεί στην παγκόσμια μουσική φιλολογία. Από τον 18ο αιώνα και το πρώτο πιάνο, που κατασκευάστηκε από τον Ιταλό Bartolomeo Cristofori di Francescο, μέχρι σήμερα,  αυτό το ασπρόμαυρο «εργοστάσιο» παραγωγής ήχου, αποτελεί την πιο γνώριμη φωνή, την ποιο οικεία εικόνα, τον καλύτερο δάσκαλο και τον ιδανικό ομιλητή.

Το πιάνο έχει 88 άσπρα και μαύρα πλήκτρα. Η διεθνής κοινότητα, θέλοντας να τιμήσει αυτό το μαγικό μουσικό όργανο, όρισε την 88η ημέρα του χρόνου, την 29η Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου.

Στην Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, θα τιμήσουμε το πιάνο συμμετέχοντας στον Παγκόσμιο Εορτασμό, 29 & 30 Μαρτίου 2024.

Το βράδυ της 29ης Μαρτίου σπουδαστές των τάξεων πιάνου θα παρουσιάσουν έργα για πιάνο από διαφορετικές εποχές. 

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Φίλιππος Τσαλαχούρης θα προλογίσει τη συναυλία με θέμα την ιστορία της κατασκευής, της εξέλιξης και της αξιοποίησης του πιάνου.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου η διακεκριμένη πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα Beethoven, Chopin & Liszt, τρεις από τους μεγαλύτερους συνθέτες όλων των εποχών όπου το πιάνο κατέχει μεγάλο μέρος του έργου αποτελώντας σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της μουσικής γενικότερα.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο.

AFISA page 0001




00 inkefalonia general ad 300X250