Συναυλία για φλάουτο & πιάνο -Αφιέρωμα στον Προκόφιεβ- στην Φιλαρμονική Σχολή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 14:00

Συναυλία για φλάουτο & πιάνο -Αφιέρωμα στον Προκόφιεβ- στην Φιλαρμονική Σχολή

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΛΑΟΥΤΟ & ΠΙΑΝΟ

Αφιέρωμα στον Προκόφιεβ

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, Ώρα 20:00

Αίθουσα Συναυλιών Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από τον θάνατο του Sergei Prokofiev (1891- 1953), οι σολίστ Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο) ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στον ιδιοφυή Ρώσο συνθέτη, που εμπερικλείει έργα της πρώιμης μέχρι και ύστερης, αριστουργηματικής μουσικής του (έργα 1, 31, 64, 94): τη Σονάτα αρ.1 και τα γοητευτικά Παραμύθια της γιαγιάς για σόλο πιάνο, αποσπάσματα από το δημοφιλές μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε διασκευή για φλάουτο και πιάνο, την εμβληματική Σονάτα σε Ρε μείζονα για Φλάουτο και Πιάνο.

Η Ναταλία Γεράκη είναι Ελληνίδα φλαουτίστα με διεθνή παρουσία και εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε Ασία, Αφρική, Νότια Αμερική. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τις Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Staatsoper Stuttgart, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων Μουσικής. Υπήρξε κορυφαία Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Μεθoδολογία Φλάουτου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής & Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης. Επίσης δίδαξε φλάουτο (ΠΜΣ Ερμηνεία Έντεχνης Μουσικής) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι καθηγήτρια φλάουτου στο Ωδείο Αθηνών και τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια. Έχει ηχογραφήσει για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τη Spektral Records, την Utopia/Μικρή Άρκτος. Μουσική σπούδασε στο Παρίσι (Conservatoire Municipal Nadia & Lili Boulanger) και στη Στουτγάρδη (Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart) με υποτροφία του ΙΚΥ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ. | www.nataliagerakis.com

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Σκωτία και την Ολλανδία με υποτροφία του ΙΚΥ και των ιδρυμάτων Yamaha και «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχει κερδίσει τρία πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο McKenzie της Νέας Υόρκης. Ως σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Ουκρανία και το Ισραήλ. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Λευκωσία, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Γλασκόβη, Σεντ Άντριους, Βιέννη, Βόννη, Κολωνία, Τεργέστη, Γάνδη, Γενεύη, Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Χάγη, Ρότερνταμ, Μιλάνο, Βελιγράδι, Τελ Αβίβ, Κάιρο, Τρίπολη Λιβύης, Νέα Υόρκη κ.ά. Έχει ηχογραφήσει πέντε δίσκους με έργα ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών, μεταξύ των οποίων τα έργα για σόλο πιάνο, καθώς και φωνή και πιάνο των Δημήτρη Μητρόπουλου και Αιμίλιου Ριάδη. Ηχογραφήσεις του έχουν αναμεταδοθεί από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Τσεχίας, της Μολδαβίας, της Σερβίας, του Ισραήλ. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.




00 inkefalonia general ad 300X250