Ζάκυνθος: Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που καταγγέλλεται για την επίθεση στην 19χρονη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 09:10

Ζάκυνθος: Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που καταγγέλλεται για την επίθεση στην 19χρονη

Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε ο 27χρονος που κατηγορείται από την 19χρονη στη Ζάκυνθο για κακοποίησή της που είχε ως αποτέλεσμα να αποβάλει το παιδί που κυοφορούσε.

Όπως μεταφέρει το imerazante.gr, μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος

Ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Κεφαλληνός, που μίλησε στο τοπικό μέσο, ενημέρωσε πως του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα, να μην πλησιάσει την 19χρονη, αλλά και να καταβάλει εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε ρόλο η ιατροδικαστική εξέταση στη νεαρή που έδειξε ότι «δεν υπάρχει καμία σωματική βλάβη σε βάρος της».

O κ. Κεφαλληνός σημείωσε πως η απολογία διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και τη διάρκεια των οποίων κατατέθηκε ένα «εμπεριστατωμένο απολογητικό υπόμνημα» αλλά και ο 27χρονος κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. 

«Μπορώ να πω ότι, όπως εκτυλίχθηκε η διαδικασία και όπως τοποθετήθηκε ο εντολέας μου, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που ανταπεξήλθε στις καίριες ερωτήσεις που τέθηκαν από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «αντιφάσεις» στη μήνυση της νεαρής και αναφέρθηκε, ειδικότερα, στους ισχυρισμούς της ότι ο 27χρονος τής έδεσε τα χέρια και την κράτησε με τη βία στο κρεβάτι, τοποθετώντας το πόδι του στο κεφάλι της, κάτι που, όπως είπε, δεν αποδεικνύεται από την ιατροδικαστική.  

«Η ιατροδικαστική έκθεση είναι σαφέστατη. Δεν είναι δικό μας αποδεικτικό μέσο, προκύπτει από τη δικογραφία» είπε.