Ζάκυνθος: Παράπονα… για την κατάντια μας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 14:13

Ζάκυνθος: Παράπονα… για την κατάντια μας!

Για μία ακόμα χρονιά, δεν αποφύγαμε τα περιστατικά δυσφήμισης εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στο νησί. Εκτός από τα γνωστά παρατράγουδα που σημειώνονται κάθε καλοκαίρι στον Λαγανά και τα οποία στη συνέχεια γίνονται πρωτοσέλιδα στον βρετανικό τύπο, τώρα έρχονται να προστεθούν πολλά περισσότερα προβλήματα για τα οποία είχαν προειδοποιήσει τις αρχές και οι άνθρωποι του τουρισμού και οι φορείς του τόπου.

Όπως μας έλεγαν στις δηλώσεις τους στο ξεκίνημα της σεζόν, οι τουρίστες θα αρχίσουν να ρωτάνε για τους λόγους για τους οποίους τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά, για τις δυσάρεστες οσμές σε κάποιες περιοχές, καθώς και να κάνουν συγκρίσεις με άλλους ελληνικούς προορισμούς και τις προηγούμενες εμπειρίες που είχαν…

Η ακρίβεια, η πορεία της σεζόν (περισσότερα έσοδα περίμεναν οι Ζακυνθινοί, αλλά οι άδειες τσέπες των επισκεπτών, άφησαν ψίχουλα) η κριτική που ασκείται από όλους και για όλα λόγω των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές), αλλά και τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που ούτε φέτος αντιμετωπίστηκαν σωστά, όπως για παράδειγμα, η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα γενικά, η διαχείριση των λυμάτων και άλλα, μας έχουν κάνει να βλέπουμε αλλιώς… την κατάσταση.

Κατάμαυρη. Σχεδόν κατάμαυρη είναι και η εικόνα που σχηματίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται φέτος το νησί μας, αφού ακόμα και κατά τη σύντομη παραμονή τους… εντοπίζουν τα στραβά, τα φωτογραφίζουν, τα αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι, απλά… γινόμαστε βούκινο και οι όποιες προσπάθειες για να αλλάξει το κλίμα… πέφτουν στο κενό.

Πηγή:imerazante.gr