Νέα Υόρκη: Βράβευση της Εφέτη Ελένης Βουτσινά, παρουσία δεκάδων δικαστών (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 18:07

Νέα Υόρκη: Βράβευση της Εφέτη Ελένης Βουτσινά, παρουσία δεκάδων δικαστών (εικόνες)

Εκδήλωση αφιερωμένη στους δικαστικούς της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Συλλόγος της αμερικανικής μεγαλούπολης στο ελληνικό εστιατόριο «Κύμα» στο Μανχάταν.

Στην εκδήλωση , η οποία σημείωσε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων 40 δικαστές της Ν.Υ. όλων των βαθμίδων, , αλλά και ομογενείς δικηγόροι.

Η βραδιά είχε ιδιαίτερα έντονο άρωμα Κεφαλονιάς , καθώς κεντρικό πρόσωπο ήταν η συμπατριώτισσα μας εφέτης δικαστής Ελένη Βουτσινά , με καταγωγή από τα Φάρσα, η οποία βραβεύθηκε για την προσφορά της στο δικαστικό σώμα.

Η βράβευση της διακεκριμένης δικαστικής λειτουργού  , η οποία απολαμβάνει της καθολικής εμπιστοσύνης δικαστικών και νομικών συνέβαλε στην επιτυχία της βραδιάς .

Στην οργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλε  ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ζαπάντης, επίσης Κεφαλονίτης, από τη Σκάλα, και στην ομιλία του υπογράμμισε ότι  στην επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξε ρόλο η βράβευση της Ελένης Βουτσινά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Ελένη Βουτσινά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την τιμή, και πρότεινε την ίδρυση παραρτήματος στο Λογνκ Άϊλαντ, όπου δραστηριοποιούνται πολλοί Έλληνες δικηγόροι.

Δεν παρέλειψε δε, να υπογραμμίσει την συνεισφορά της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας στη Δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, η προσφορά σε όλους τους ανώτατους δικαστές της παραδοσιακής ρομπόλας Κεφαλονιάς.

Στην εκδήλωση ήταν παρόν μεταξύ άλλων ο Διοικητικός Δικαστής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Joseph A. Zayas (ο επικεφαλής διοικητικός δικαστής της Νέας Υόρκης), καθώς και ο Υπερισχύων Ομοσπονδιακός Δικαστής Nicholas Garaufis (ανώτερος ομοσπονδιακός δικαστής για το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών).

Το ιστορικό του δικηγορικού Συλλόγου

-Ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων ιδρύθηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου δικηγόρων ελληνικής καταγωγής και την παροχή ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης. Η ένωση αυτή τη στιγμή έχει χιλιάδες επαφές και μέλη στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, δικαστών και φοιτητών νομικής. Στόχος του είναι η προώθηση της επαγγελματικής εξέλιξης, υποστήριξη και προσφορά υποτροφιών φοιτητών νομικής, και η ενίσχυση των δεσμών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ευρύτερη κοινότητα.

Ο Σύλλογος και το δυναμικό του διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από δικηγόρους με ρίζες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, φιλοξενεί και υποστηρίζει πολλές εκδηλώσεις το μήνα. Στο ετήσιο γκαλά η HLA τιμά Greek American δικηγόρους που έχουν κάνει μεγάλη συνεισφορά στο νόμο και στην κοινότητα. Ένας από τους αξιόλογους τιμώμενους του παρελθόντος είναι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης.

Η ομιλία της Ελένης Βουτσινά

{https://www.youtube.com/watch?v=Qv5WK1PTIIs/}

Ο πρόεδρος του HLA, George N. Zapantis, απονέμει το βραβείο της Βραδιάς του Δικαστικού στην Δικαστή Ελένη Βουτσινά.

HLA 101

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αντώνιος Γκρούζης, Δικαστής Ελένη Βουτσινά, ο επικεφαλής διοικητικός δικαστής της Νέας Υόρκης, Δικαστής Joseph A. Zayas, και ο πρόεδρος του HLA George N. Zapantis.

HLA 102

Η Δικαστής Βουτσινά με άλλους Δικαστές από την Εφετεία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

HLA 103

Διακοσίοι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν την ομιλία της Δικαστή Βουτσινά.

HLA 104

Οι παρευρισκόμενοι λαμβάνουν μια φιάλη Robola, προς τιμήν της Δικαστή Βουτσινά και των καλλιτεχνικών ριζών του George Zapantis από την Κεφαλονιά.

7DFE6332 05AB 4A03 899C 0FD2CBE81ADE 1 105 c9C6113FC 0B5B 4AB6 8CEB 436F7C508157 1 105 c

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Ζαπάντη για τις πληροφορίες. 

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.